Aziza Mustafa Zadeh

Aziza Mustafa Zadeh

Tarihler: 01 Aralık 2018 Cumartesi ~ 01 Aralık 2018 Cumartesi 01 Aralık 2018 20:00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: 1. Kategori - 116.50 TL 2. Kategori - 86.50 TL 3. Kategori - 56.50 TL 60 yaş üstü bileti - 46.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Darülbedayi Caddesi Harbiye 80200 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Faks: 0212 231 54 97

Web: http://www.crrkonsersalonu.org/

E Posta: info@crrkonsersalonu.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 1, 2018 ~ Ara 1, 2018
İstanbul 1. Uluslararası Halk Müzikleri Festivali, 1-5 Aralık tarihleri arasında müzikseverlerle buluşuyor.

"Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de dünyaya gelen Aziza Mustafa Zadeh, müzisyen bir ailenin içinde doğdu. Babası, piyanist ve besteci Vagif Mustafa Zageh, MUGAM olarak bilinen geleneksel Azerbaycan müziğiile cazı birleştirmesiyle büyük bir üne kavuştu. Eşi Eliza Mustafa Zadeh klasik müzik eğitimi almış Gürcistanlı bir şarkıcıydı. Küçük yaşta klasik piyano çalışan Aziza, JS Bach ve Frederic Chopin’in bestelerine duyduğu heyecana rağmen, doğaçlamaya da yatkın olduğunu kısa zamanda gösterecekti. On yedi yaşına geldiğinde Washington DC’de, Monk’un bestelerini kendi mugam tarzında çalarak Thelonious Monk piyano yarışmasını kazandı.1991 yılında Aziza Mustafa Zadeh adlı çıkış albümünü yayınladı.

1993’te Always ile birlikte Aziza’ya yönelik beğeni daha da arttı: O yıl Aziza hem ECHO ödülünü hem de German Phono Association’ın verdiği caz ödülünü kazandı. Yetenekleri o kadar etkileyiciydi kicaz müzisyenlerinden oluşan ünlü bir grup onu 1995’te Dance Of Fire stüdyosuna davet etti.Londra ve Paris’ten İstanbul ve Tel Aviv’e uzanan, konserlerinin yanı sıra 1996 yılında çıkardığı Seventh Truth albümünün kapağıyla bir hayli ilgi gördü. Bir sonraki albümü, Jazziza, “My Funny Valentine” veDave Brubeck’in “Take Five” gibi caz klasiklerinin seviyesine erişmiş bestelerinden oluşuyordu.

Londra’da Abbey Road Stüdyolarında kaydedilen Shamans, piyano klasiklerinin etkilerini Bach Zadeh veya Portrait of Chopin gibi eserlerinde muazzam bir şekilde gösteriyor; ve Aziza müziğinin farklılıklarını bir araya getiriyor. 2007’de çıkan Contrasts II Operajazz albümü ise bolca Liszt, az miktarda Shuhmann, biraz Ravel ve Rimsky - Korsakow ve bir tutam da Bach içeriyor. Bütün bunların yarattığı zıtlık yetmiyormuş gibi AzizaMustafa Zadeh bu karışıma cazı da katar – bolca caz – ve doğum yeri Bakü’nün müziği Mugam’ı da unutmaz."

- Konser başladıktan sonra gelen misafirlerimiz balkon kısmına alınacaktır.- 7 yaş ve üzeri bilete tabidir. 7 yaş altı salona alınmaz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT