Bab-ı Saadet

Tarihler: 14 Haziran 2012 Perşembe ~ 14 Haziran 2012 Perşembe - Saat: 20:00

Yer: Aya İrini Müzesi

Ücret: 1. Kategori - 165.00 TL, 2. Kategori - 134.00 TL, 3. Kategori - 102.00 TL, 4. Kategori - Öğrenci - 34.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: (0216) 556 98 00 Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com, Aya İrini gişe.

Adres: Topkapı Sarayı 1. Avlu Sultanahmet İstanbul Fatih İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 14, 2012 ~ Haz 14, 2012

40. İstanbul Müzik Festivali, 31 Mayıs - 29 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

Doulce Mémoire Ensemble
Kudsi Erguner Ensemble

Program
15. ve 16. Yüzyıl Rönesans ve Osmanlı Müzikleri

Uluslararası sanat dünyasında oldukça saygın bir yere sahip olan, dünya müziğinin öncülerinden, Erguner ekolünün son temsilcisi neyzen Kudsi Erguner ve topluluğu ile Denis Raisin-Dadre tarafından yönetilen, Diapason ödüllü Doulce Mémoire Ensemble, repertuarı 15. ve 16. yüzyıl Osmanlı ve Rönesans müziklerinden oluşan bir konser verecek.

Rönesans müziğine odaklanan Doulce Mémoire ile Osmanlı müziği uzmanı Kudsi Erguner Ensemble’ın muhteşem işbirliğinin ürünü “Bab-ı Saadet” müzikseverler için unutulmaz bir deneyim olacak. Latin dünyası için bir yıkım, Osmanlılar için bir fetih olan Constantinople’un Osmanlılara geçişi, birçok tarihçi için, Rönesans’ın olduğu kadar, Osmanlı’nın da başlangıcı olarak görülür. Osmanlı ve Batı kültürü arasındaki sürekli etkileşimden ilham alarak benzerliklerimizi keşfetmek, farklılıklarımızla zenginleşmek için hayata geçirilen bu ortak proje, Aya İrini’nin tarih kokan atmosferinde seslendirilerek “gerçek” anlamına kavuşacak.

Neyi ve sufi müziğini dünyayla tanıştıran, dünyaca ünlü müzisyenlerle ortak çalışmalar gerçekleştiren, 1988’de Kudsi Erguner Ensemble adıyla kurduğu müzik topluluğuyla 16. yüzyıl klasik Osmanlı müziğini tanıtmak için pek çok çalışma yapan, 1990 yılından itibaren festival çerçevesinde farklı müzik projelerine imza atan Kudsi Erguner ile prestijli festivallere düzenli olarak konuk olan, saygın eleştirmenlerin “dünyanın en iyilerinden biri” olduğu konusunda birleştikleri Denis Raisin-Dadre yönetimindeki Doulce Mémoire, sizleri tarih ve müziğin kesişme noktasındaki kapıları aralamaya davet ediyor...

Arasız 90’ sürer.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT