Bach Before and After - Thomas Gabriel

Tarihler: 28 Şubat 2012 Salı ~ 29 Şubat 2012 Çarşamba - Saat: 20:30

Yer: Sirkeci Garı

Ücret: 112.00 TL - 89.00 TL - 67.00 TL - Öğrenci - 45.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: (0216) 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com

Adres: Ankara Cad., Hoca Paşa Mah. Sirkeci İstanbul Fatih İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 28, 2012 ~ Şub 29, 2012
Bach Before and After, Sirkeci Garı’nda ‘Thomas Gabriel Trio’ ile devam ediyor

İstanbul’un en özgün ve renkli tematik etkinliği haline gelen “Bach Günleri”ni tüm sezona yayan ve her ay iki konserle izleyici karşısına çıkmaya devam eden “Bach Before and After” konserlerinin Şubat ayındaki konuğu, Thomas Gabriel Trio olacak. Bach’ı orijinaline sadık kalarak cazla buluşturan grup, 28-29 Şubat tarihlerinde Sirkeci Garı Büyük Bekleme Salonu’nda müzikseverlerle buluşacak.

Hakan Erdoğan Prodüksiyon tarafından düzenlenen İstanbul’un yeni konser serisi ‘Bach Before and After’, İstanbullulara ilginç konserler ve orijinal mekânlar sunmaya devam ediyor. Aralık ve Ocak konserleri çok beğenilen ve bütün biletleri tükenen Bach Before and After‘ın Şubat programında müzikseverleri iki caz konseri bekliyor.

Bach’ın eserlerini orijinaline sadık kalarak cazla buluşturan ve bu konuda dünyadaki en yetkin ve en beğenilen gruplardan olan Thomas Gabriel Trio’nun, 28-29 Şubat tarihlerinde Sirkeci Garı Büyük Bekleme Salonu’nda vereceği konserler 20.30’da başlayacak.

Thomas Gabriel Trio, daha önce 2009 senesinde ‘Bach Günleri’ çerçevesinde Sirkeci Garı 1. Peron’da kalabalık bir seyirci topluluğuna verdiği konserle büyük beğeni toplamış ve bu konser senenin en sevilen konserlerinden birisi olmuştu. Bach Before and After‘ın Mart konserlerinde ise dünyaca ünlü neyzen Kudsi Erguner, Fransız viyolonselci Eric-Maria Couturier ile birlikte izleyici karşısına çıkacak.

Ayrıntılı Bilgi İçin: On2 İletişim/Nur Daşar nurdasar@on2iletisim.com
www.heproductions.com
http://www.facebook.com/heproductions

Thomas Gabriel Jazz Trio:

Thomas Gabriel (Piyano/Piano)
Gunnar Polansky (Kontrabas/ Double Bass)
Martin Klusmann (Davul/ Drums)

Thomas Gabriel, Gunnar Polansky ve Martin Klusmann, Essen’deki Folkwang Okulu’nda müzik okurlarken tanıştılar ve piyano, bas ve bateriden oluşan klasik trio formatındaki Thomas Gabriel Trio’yu kurdular. Thomas Gabriel Trio’nun “Bach-Caz”ı, barok müzik ile cazın ilginç bir bileşimidir. Thomas Gabriel Trio düzenlemeleri, Johann Sebastian Bach’ın müziği ile üç müzisyenin doğaçlamaları arasında hassas bir denge kurar. Bu düzenlemeler her zaman orjinal bestenin tamamını içerir, bestenin armonik ve arkitektonik yapısını olduğu gibi muhafaza eder. Thomas Gabriel Trio’nun düzenleme ve performanslarda kullandığı, rasyonel metot, bu topluluğu öncellerinden farklı kılar. Bach’ın müziği cazla birleşse de, orjinal beste her zaman ayırt edilebilir durumdadır.

(Thomas Gabriel Trio üyeleri) Bach’a caz katmışlardır ama org, klavsen, kontrbas ya da timpanide geleneksel performans tarzıyla kendilerini kanıtlayamayacakları için değil. Aksine, onlara zevk veren ışığındaki sonsuz renk arayışıdır. Yorumlarında onlar da ellerindeki Bach ezgilerin etrafında dolanır, bunlarla karşıtlık kuracak yeni öğeler getir, orjinal forma-sonra daha da uzaklaşmak üzere-geri dönüverirler. Bu saygın müziğe, ancak yüksek bir müzik düzeyi tutturularak yaklaşabileceğini bilir ve hakkını verirler. Almanya’da ve diğer ülkelerde, radyo ve televizyon yapımlarında başarılı performanslar sunan Thomas Gabriel Trio Essen Kültür Ödülü’nü kazandı.

Program
Klavsen için Do minor Partita No. 2 (BWV 826)
Grave adagio, Andante, Allegro
Allemande
Courante
Sarabande
Rondeau
Capriccio

Koral Prelüd (BWV 147/10)
Flüt ve Klavsen için Sonat Sol minör (BWV 1020)
Allegro
Adagio
Allegro
Ara
Org için Re minör Toccata ve Füg (BWV 565)
Klavsen ve Yaylı Çalgılar için Re Minör Konçerto No.1 (BWV 1052)
Allegro
Adagio
Allegro


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT