Bahadır Şener

Tarihler: 29 Şubat 2012 Çarşamba ~ 29 Şubat 2012 Çarşamba - Saat: 22:00

Yer: Hayal Bistro

Ücret: 23.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: (0216) 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com, Hayal Bistro

Adres: Meşelik Sok. No:8 Beyoğlu İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 245 10 48

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 29, 2012 ~ Şub 29, 2012

Kanun sanatçısı Bahadır Şener’in ilk solo albümü “Sapphire” müzik marketlerdeki yerini aldı. Bugüne kadar Al Bano, Emma Chaplin, Alexsandro Safina, Patrizio Buanne, Yasmin Levy, Omar Faruk Tekbilek dünyaca ünlü sanatçılara yurt içi ve yurtdışında pek çok konserde eşlik eden Bahadır Şener, 2010 yılında kurduğu Rast Ensemle ile Türk musikisinin seçkin eserlerini eşsiz bir lezzetle yorumladığı albümünü geçtiğimiz günlerde müzikseverlerin beğenisine sundu.

12 eserden oluşan albümde anonim eserlerden saz semaisine, Sultan Abdülaziz’in “Hicaz Sirto” eserinden ünlü ney sanatçısı ve besteci Omar Faruk Tekbilek’in “İstanbul” adlı bestesine uzanan birbirinden değerli eserler yer alıyor. Bahadır Şener ve Rast Ensemble albümde yer alan eserleri başta kanun olmak üzere ney, zurna, balaban, bağlama, klarnet, klasik kemençe gibi Türk müziğinin vazgeçilmez enstrümanları ile bateri, bas gitar, perküsyon gibi batı kökenli enstrümanlarını harmanlayarak doyumsuz bir müzikal tada imza atıyor.

Şener’in “Sapphire” albümünde müzikseverleri oldukça büyük bir sürpriz daha bekliyor. Sanatçı Şener Mozart’ın ”Türk Marşı” adlı çok bilinen eserini sıra dışı bir şekilde kanunla yorumlamakla kalmıyor, Mozart’ın eseriyle Mehter Marşı’nı buluşturan muhteşem bir düzenlemeyle dinleyenleri şaşırtıyor. Sapphire enstrümantal müzik tutkunları için başucu albümlerinden biri olmayı vaat ediyor.

Sanatçı Hakkında

M. Bahadır ŞENER, 28.10.1975 yılında İstanbul’ da doğdu. İlk öğrenimini tamamladıktan sonra 11 yaşında İstanbul Teknik Üniversitesi devlet konservatuarı sınavını kazandı. Konservatuarın çalgı eğitimi bölümünde İhsan Özer’ den kanun dersleri ve Erol Sayan, Nevzat Atlı, Selahattin İçli gibi Türk Sanat müziği üstatlarından 10 sene eğitim aldı. 1996 mezun olan sanatçı, 1998 yılında yüksek lisans eğitimine başladı ve 2001 yılında eğitimini başarı ile tamamladı.

Sanatçı, 1996 yılından itibaren Sarband isimli Alman ve Türk müzisyenlerden oluşan toplulukla çalışmaya başladı. Bu toplulukla birlikte tarihi Türk Müziği üzerine Almanya, Hollanda, İspanya, Danimarka, İsveç, Fransa, Yunanistan, İngiltere ve Amerika’ da çeşitli konserler verdi. 1999 yılında TRT İstanbul radyosunda sözleşmeli kanun sanatçısı olarak görev almaya başlayan sanatçı TRT’deki görevine halen devam etmektedir.

Aynı zamanda İstanbul’ da Eyüp Musiki Cemiyeti’nde ve çeşitli kurumlarda kanun öğretmenliği yapan Şener 2001 yılından itibaren Omar Faruk Tekbilek ile çalışmaya başladı. Yurt dışında bir çok ülkede ve Türkiye’ de verdiği konserlerde sanatçıyla birlikte çalıştı.Eşlik ettiği diğer sanatçılar arasında ise Al Bano, Emma Chaplin, Alexsandro Safina, Patrızıo Buanne, Zülfü Livaneli, Sezen Aksu, Tarkan bulunmaktadır. Ayrıca sanatçı 15. Uluslararası İstanbul Caz Festivali’nde dünyaca ünlü İsrailli sanatçı Yasmin Levy’ ye Esma Sultan Yalısı’nda vermiş olduğu konserinde konuk sanatci olarak eşlik etmiştir. 2002 yılından bu yana Ferhat Göçer’in müzik çalışmalarında sanatçıya eşlik etmekte olan Şener, Sarband grubu ve Omar Faruk Tekbilek ile de yurt dışı konserlerine devam etmektedir.

- 18 yaş sınırı vardır.
- Organizasyon şirketi uygun görmediği kişileri, bilet ücretini iade ederek etkinlik mekanına almama hakkına sahiptir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT