Bahar’ın Kızı Nursaç Doğanışık İle Bahar Kokulu Türküler

Tarihler: 20 Mart 2013 Çarşamba ~ 20 Mart 2013 Çarşamba Saat: 20:00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: 1. Kategori - 28.50 TL 2. Kategori - 23.50 TL 3. Kategori - 18.50 TL 4. Kategori - 13.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve CRR Konser Salonu gişe

Adres: Darülbedayi Caddesi Harbiye 80200 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Faks: 0212 231 54 97

Web: http://http://www.crrks.com

E Posta: info@crrks.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 20, 2013 ~ Mar 20, 2013
Bahar’ın Kızı Nursaç Doğanışık İle Bahar Kokulu Türküler

Bahar, sıcacık bir duygudur, insanın içini ısıtan. Bahar yeşildir. Eriyen karların ışığıdır bahar. Bütün canlılar tarafından sevilir, beklenir ve yolu gözlenir… Bahar duyguların öne çıktığı mevsimdir; yeniden doğuş, tazelik ve canlılık demektir. Hayata tutunmaktır bahar, yaşamın olağanüstü güzelliklerini görebilmektir. Aşk mevsimidir bahar; aşkların aşıkların mevsimi. Anadolu’da bahar bir başka yaşanır. Duygular türkü olur, nesilden nesile ulaşır… Şenliklerle hoş geldin denilen ve yeniden dirilişi temsil eden baharı, türkülerde tanımlamak ve tabiatın uyanışını ve canlanışını türkülerle anlatmak için Baharın Kızı Nursaç Doğanışık değerli müzikseverlerle buluşuyor.

Her yıl şenliklerle kutlanan Nevruz 'u Türkiye’nin 7 (Yedi) bölgesinden Türküler ve Halk Danslarının buluşmasıyla Cemal Reşit Rey Konser salonunda kutlamak için güzel bir ortam… Barkovizyon ve aynı zamanda baharı simgeleyen sahne dekoru ile baharın yaşanacağı Konser Salonunda Baharın gelişiyle canlanan doğa için yakılmış ve doğanın bir parçası olan insanın da coşkulu duygularını dile getiren türküleri Türk Halk Müziği Sanatçısı Nursaç Doğanışık ile birlikte söylemek için CRR Konser Salonu 20 Mart’ta sanatseverleri bekliyor.

Nursaç Doğanışık

İstanbul da doğan Nursaç Doğanışık, ilk, orta, lise tahsilini İstanbul Etiler'de, yüksek tahsilini 1987 yılında mezun olduğu İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı Şan (ses eğitimi) Bölümü'nde tamamladı. Henüz konservatuar öğrencisi iken, 1984 yılında açılan sınavla İstanbul Üniversitesi Folklor Tatbikat Topluluğu'nda profesyonel hayata ilk adımını attı. 1986’da TRT İstanbul Radyosu'nun açtığı yetişmiş sanatçı sınavını kazanarak kadrosunu TRT'ye naklettirdi ve bu arada öğrenimine devam ettiği okulundan mezun oldu. Uzun yıllar mezun olduğu okulda repertuar öğretim görevlisi olarak hizmet veren sanatçı, çok sayıda albüm çalışması, TV programları ve konserleriyle İstanbul Radyosu'ndaki görevini sürdürerek Türk Halk Müziği'ni ve Türk Müziği'ni yurt içi ve yurt dışında başarıyla temsil etmiş olduğundan çok sayıda ödüle layık görüldü.

1989 yılında TRT Müzik Ödülü, 1990 ve 1991 yıllarında yılın THM sanatçısı seçilerek Altın Kelebek ödülü; 1992'de sinema, tiyatro, müzik, radyo ve TV sanatçıları derneğinin THM ödülü; 2008'de Toplumsal Etik Derneği'nin meslekte etik davranışlar ödülü ile onurlandırıldı. 2010 yılında Aziziye Eğitim Kurumları ve 2011 yılında da Anafen Eğitim Kurumları, yılın kültür ödülleri adı altında düzenledikleri törenle yılın sanatçısı ödülünü layık gördü. Avrupa Gazeteciler Birliği, 2011 onur ödülü ve Bakırköy Belediyesi Çağdaş Halk Müziği Topluluğu'ndan, ulusal kültüre hizmet ödülü ile onurlandırılan Nursaç Doğanışık, ayrıca katıldığı festival ve konserlerden, özel kuruluş ve üniversitelerden çok sayıda plaket ve onur belgesi aldı.

2011 yılında Azerbaycan'da yılın sanatçısı seçildikten sonra, 2012 Temmuz ayında Azerbaycan'da Flarmoniya Konser Salonu'nda Garabağ şehitleri ve aileleri için konser vererek, bugüne kadar Azerbaycan’a başkentlik yapmış tüm şehirlerde konserlerine devam etmiştir. “Sanatçı öğretim görevlisi “ sıfatıyla Uluslararası Türkoloji Kongresi ile yurt içinde ve yurt dışında bazı üniversitelerin davetlisi olarak “Türk müziği ve karşılaştırmalı dünya müzikleri “ ile ilgili çeşitli konularda sunumlar ve tebliğler verdi.

Anaokulunda başlayan Türk Halk Oyunları sevdası öğrenim hayatı boyunca devam etti. Çeşitli yörelerin halk oyunları Türk Folklor Kurumunda icra edip, eğitmenliğini de yaparak uzun yıllar bu dalda da çalışan sanatçı, değişik yörelerin ekipleriyle yurt içi ve yurt dışında birçok festival ve yarışmada dereceler aldı. 2006 – 2007 yıllarında TRT İcra Denetim Kurulu üyeliği görevinde bulunan sanatçı halen bu görevine de devam etmektedir. Nursaç Doğanışık halen TRT İstanbul Radyosu'nda ve TRT televizyonlarındaki görevine, özel eğitmenliğine ve konserlerine devam ederek Türk müziğine hizmetini sürdürmektedir.

- 7 yaş ve üzeri bilete tabidir. 7 yaş altı salona alınmaz.

- Konser başladıktan sonra salona seyirci alınmamaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT