Baki Duyarlar ‘Jazz Ark’

Baki Duyarlar ‘Jazz Ark’

Tarihler: 28 Aralık 2022 Çarşamba ~ 28 Aralık 2022 Çarşamba 21:30 - 23:50

Yer: Nardis Jazz Club

Ücret: Giriş 150 TL

Nereden Alınır: https://nardisjazz.com/

Adres: Kuledibi Sok. No:14 Galata Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 244 63 27

Web: http://www.nardisjazz.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 28, 2022 ~ Ara 28, 2022

Piyanist ve besteci Baki Duyarlar, son projesi “JazzArk Project” ile aileden kalan sandığından çıkardığı eski Türk usullerini ve makamlarını, caz müziğin modern tınılarıyla buluşturuyor. Nadiren görülen bir trio formatı olan piyano, kontrbas ve vurmalı enstrümanlar ile müziğin farklı renklerini buluşturan bu projede bir araya geliyor. Eski medeniyetler tarafından saklanan bu müziğin, korunmaya alındığı sandıktan çıkarılması gerektiğini düşünen Duyarlar günümüz şartları ile güncellenmesi gerektiğine inanarak, bu eski müziğin sakinleştirici havasını koruyarak modernizimin heyecanını da kaybetmeden, Avrupa müziğinin genişlik duygusu ile Akdeniz sıcaklığının coşkusunu aynı potada eritmeyi hedeflemiş. Nadiren görülen Akustik Piyano, Türk vurmalı çalgıları ve beş telli Kontrabas trio formatı ile biraraya getirilen üçlüye, Baki Duyarlar’ın ünlü flemenko gitaristi Paco de Lucia’nın İstanbul’da verdiği bir konser sırasında tanıştığı, uzun yıllar De Lucia’nın grubunda çalmış, zamanımızın en önemli armonikacılarından biri olan Madrid’li Antonio Serrano’dan çok etkilenip, onu JazzArk’ın bu özel müziğine misafir etmek istemiş. Serrano’un bu değişik müziğe olan merakı, sevgisi ve Duyarlar ile olan arkadaşlığı birleşince JazzArk’ın müziğine katkısı daha da içten olmuş. Dostluk üstüne kurulmuş olan JazzArk, caz müziği içersinde bu yeni-eski müziğin hakkını; bu kez vurmalı çalgılarda Mehmet Akatay, Kontrabasda Umut Sel ve Piyanoda Baki Duyarlar ile birlikte veriyor.

Baki Duyarlar (p),
Umut Sel (b),
Mehmet Akatay (perc.).

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT