Banu Selin Aşan

Tarihler: 30 Nisan 2011 Cumartesi ~ 30 Nisan 2011 Cumartesi - Saat: 20:00

Yer: Fulya Sanat

Adres: Hakkı Yeten Cad. Selenium Plaza 10 C Fulya, Beşiktaş İstanbul Adalar İstanbul

Telefon: 0216 467 25 68

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 30, 2011 ~ Nis 30, 2011
Klasik müzikte yeni renk, genç bir soluk Banu Selin Aşan FKM’de

Klasik müzik kuşağının genç temsilcilerinden Banu Selin Aşan, P.I. Tchaikovsky Keman Konçertosu Re Majör op.35’i Şef Erdem Çöloğlu yönetiminde Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Senfoni Orkestrası ile 30 Nisan 2011, saat 20.00’de Fulya Sanat Merkezi’nde seslendirecek.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, geleneksel ve ulusal birikimleri çağdaş evrensel anlayışı içinde işleyerek genç müzisyenler yetiştirmeye devam ediyor… Bunun yanı sıra MSÜ, bünyesinde akademik müzik etkinliklerini, yetiştirdiği değerli sanatçılar ve öğrencilerinden oluşan Camerata Saygun Oda Orkestrası ve MSÜ Senfoni Orkestrası ile sürdürüyor. Camerata Saygun Oda Orkestrası ve MSÜ Senfoni Orkestralarının her yıl gelenekselleştirdiği konserleri 2011 bahar aylarında sürüyor...

Banu Selin Aşan

1991 yılında İstanbul`da doğan Banu Selin Aşan,2000 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı`nda Prof.Çiğdem İyicil`in öğrencisi olarak yarı zamanlı keman eğitimine başladı.2002 yılında aynı konservatuvarın tam zamanlı eğitimine geçti.

Bernard Hartog , Domenico Nordio,Janusz Wawrowski ve Amerikalı Audubon Quartet’in masterclasslarına katıldı.Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi`nde ise Prof.Lukas David ve Prof.Bohuslav Matousek ile çalıştı.

Konservatuvarın çeşitli etkinliklerinde yer alan Banu Selin Aşan,on üç yaşında Erdem Çöloğlu yönetiminde ki Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Genç Senfoni Orkestrası eşliğinde Vivaldi’nin İki Keman Konçertosunu yorumlayarak orkestra eşliğinde ilk konserini gerçekleştirmiş oldu.2007 yılında ise yine aynı orkestra ile Mendelssohn’un mi minor Keman Konçertosu’nu seslendirdi.2008 yılında Tolga Taviş yönetimindeki Mersin Üniversitesi Akademik Oda Orkestrası ile Wieniawski’nin Re Maj Polonez’ini,2009 yılında ise Orhan Şallıel yönetimindeki Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ile Saint Saens’ın si minör Keman Konçertosunu yorumladı.Miam Genç Besteciler Şenliği`nde İdil Özkan’ın Deranged isimli keman-piyano müziğinin ilk seslendirilişini gerçekleştirdi.Aynı yıl Sofya’da 1.keman olarak Mendelssohn`un Mib Majör Octet`ini seslendirdi.

2008 yılında Gülden Turalı Keman Yarışması’nda ikincilik ödülünü almaya hak kazandı. Yine aynı yıl Türk Eğitim Vakfı’nın yurtiçi Üstün Başarı Bursu’nu kazandı.

Banu Selin Aşan, halen Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Lisans 3. sınıfta Prof.Çiğdem İyicil ile keman öğrenimine devam ediyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT