Barok'tan Caz'a

Barok'tan Caz'a

Tarihler: 21 Eylül 2019 Cumartesi ~ 21 Eylül 2019 Cumartesi 21 Eylül 2019 17:30

Yer: Şerefiye Sarnıcı

Ücret: 1. Kategori - 41.50 TL 2. Kategori - 31.50 TL 3. Kategori - 21.50 TL - Öğrenci

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Binbirdirek Mh., Piyer Loti Cd. No:25 Fatih İstanbul

Telefon: (0212) 568 60 80

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 21, 2019 ~ Eyl 21, 2019
Nail Yavuzoğlu, Şenova Ülker ve Sibel Demir, gerçekleştirecekleri bu konserle Barok müzik ve caz müziği arasındaki köprü, doğaçlama, sürekli bas’ın fonksiyonu ve diğer birçok konuyu ele alacak, müzikseverleri bu büyülü mekanda keyifli bir yolculuğa çıkaracak.

“Barok’tan Caz’a”
Nail Yavuzoğlu (F Elektrik Bas) 
Şenova Ülker (Trompet, Flügelhorn)
Sibel Demir (Vokal)

Avrupa müziği tarihinde Barok dönemin ilk kaynaklarına 16. yüzyılda rastlanır. Müzikle ilgili her konunun (teori, icra, enstrümanlar, vs.) gelişmesi ve buluşlar açısından olağanüstü verimli bir dönemdir Barok. Doğaçlama denildiğinde bugün akla ilk gelen müzik türü cazdır. Caz müziğinin adından 1918 yılından sonra söz edilmeye başlanmıştır. Oysa cazdan iki yüz yıl önce Barok müziğin tüm stillerinde, hangi ülkede olursa olsun, doğaçlama her zaman vardı ve müziğin hem melodik hem de armonik dokusuyla birleşmiş haldeydi. Bestecinin yazdığı bas çizgisi üstüne defalarca doğaçlanan eser, en güzel doğaçlama haliyle kayıtlara geçerdi. Caz, Barok’tan mı etkilenmişti? O da bir bas partisinin oluşturduğu armonik yapının üstüne kurulur ve doğaçlama esastır.

“Barok’tan Caz’a” konseri ülkemizde müzik eğitimi alanında 15 kitapla, neredeyse eğitim alan her müzisyenin evine konuk olmuş bir teorisyen ve akademisyen olan, kendi geliştirdiği polifonik bas çalma yöntemi ve F Elektrik Bas’ıyla Barok eserlerin caz düzenlemelerine imza atan Yavuzoğlu, ülkemizin yetiştirdiği en önemli trompet sanatçılarından, İstanbul Senfoni Orkestrası’nın trompet grup şefi, CRR Caz Orkestrası’nın solist sanatçısı, caz müziği denildiğinde akla gelen ilk isim olan, Şenova Ülker ve opera, aynı zamanda caz müziğinin genç soluklarından Sibel Demir ile bu projede bir araya geliyor. 10 yılı aşkın süredir CRR Caz Orkestrası ve Modal Jazz Quartet’te birlikte müzik yapan Yavuzoğlu ve Ülker, bu konserde Sibel Demir’le birlikte Barok müzik ve caz müziği arasındaki köprü, doğaçlama, sürekli bas’ın fonksiyonu ve diğer birçok konuyu ele alacak ve seslendirecekler. Sanatçılar bu büyülü mekanda sizleri keyifli bir yolculuğa çıkarmak için hazırlar.

Program:
Charlie Parker: Au Privave 
Johann Sebastian Bach: Menuet Re Minör, BWV anh. 132, Anna Magdelena Bach defterinden
George Frideric Haendel: See, the Conqu’ring Hero Comes, Judas Maccabaeus Oratoryosu’ndan, HWV 63
Christoph Graupner: Bourree, Re Minör
Jean Baptiste Lully: “Bois Epais”, Amadis de Gaule Operası’ndan  
George Philipp Telemann: Rigaudon, La Minör Süit’ten
Joseph Kosma: Autumn Leaves 
Johann Krieger: Menuet La Minör, “Sechs Musicalische Partien” adlı albümündeki 6 numaralı partitadan
Jerome Kern: All the Things You Are

- Konser öncesi, saat: 17:00’da ‘5 Çayı’ etkinliği düzenlenecektir. Etkinlikteki ikramların bedeli bilet fiyatına dahildir. - Etkinlik başlangıcından sonra gelen izleyiciler yalnızca ilk alkış sırasında konsere alınırlar; ancak kendi yerlerine geçemezler ve hostes eşliğinde müsait bir yere yönlendirilirler. İlk  alkışı kaçıran izleyiciler ise konseri izleme olacağını kaybeder. - 7 yaşından küçük çocuklar konsere alınmaz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT