Baroktan Bugüne

Tarihler: 11 Kasım 2017 Cumartesi ~ 11 Kasım 2017 Cumartesi 11 Kasım 2017 20:00

Yer: Mozarthaus Sanat ve Konser Evi

Ücret: 1. Kategori - 56.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 11, 2017 ~ Kas 11, 2017
Korno sanatçısı Altuğ Tekin ve piyanist Suzan Sayın, Barok Dönem’den günümüze korno ve piyano eserlerine yer verilecek zengin bir program ile Mozarthaus’ta klasik müzikseverler ile buluşuyor.

ALTUĞ TEKİN, korno
SUZAN SAYIN, piyano

Konser Programı:
A. Marcello | Sonat No.1, Fa Majör
W. A. Mozart  | Concert Rondo, K.371 Mi Bemol Majör
C. Saint-Seans | Romance, Op.36
A. Ülgenay | TuğalBellini / Gallay | Romance de Bianca et Fernando
C. Gounod | 6 Mélodies 

* Konser süresi yaklaşık 55 dakikadır.

ALTUĞ TEKİN, korno
1981 yılında Ankara’da doğdu. 1995 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’na, Prof. Erol Gömürgen’in korno sınıfına kabul edildi. 2000 yılı haziran ayında Kültür Bakanlığı’ nın düzenlediği “Genç Yetenekler Bakır Üflemeli 2000” yarışmasında Türkiye ikinciliği kazandı, bunun ardından H.Ü. Gençlik Senfoni Orkestrası eşliğinde solist olarak görev aldı. 2001 yılı temmuz ayında “Jeunnesses Musicales” aracılığıyla İsrail’de düzenlenen yaz kursuna katıldı.

2002 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’ndan üç kez sınıf atlayarak okul birincisi olarak mezun oldu ve “Hacettepe Üniversitesi Öğrenci Başarı Ödülü” ile “İhsan Doğramacı Üstün Başarı Ödülü” ne layık görüldü. Aynı yıl temmuz ayında Almanya’nın Berlin şehrinde düzenlenen "Avrupa Gençlik Müzik Festivali"ne katıldı. 2002 ekim ayında H.Ü.Akademik Senfoni Orkestrası’nda araştırma görevlisi ve korno grup şefi olarak çalışmaya başladı. 2004 yılında Yunanistan’da düzenlenen Selanik Müzik Festivali’nde görev aldı. 2005 yılı kasım ayında Fransa’nın Paris şehrinde korno sanatçısı Prof. Jack Adnet ‘nin ustalık sınıfına katıldı. 2006 yılı ekim ayında İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’nın açtığı sınavı kazanarak korno sanatçısı olarak göreve başladı, bu döneme kadar Ankara Devlet Opera ve Balesi Orkestrası'nda altı yıl boyunca solo korno sanatçısı olarak çalıştı. 2007 yılında Berlin Flarmoni Orkestrası korno sanatçısı Stephan Dohr‘un düzenlediği ustalık sınıfına katıldı, aynı yıl H.Ü. Akademik Senfoni Orkestrası, 2008 yılında Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası, 2009 yılında İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, 2010 yılında Yaşar Üniversitesi Oda Orkestrası eşliğinde solist olarak görev aldı. Kurucularından olduğu “CSO Brass” grubu ile 2011 mayısında Macaristan’ın Budapeşte şehrinde konserler verdi aynı yıl Temmuz ayında İzmir Devlet Senfoni Orkestrası grup şeflerinden oluşan oda müziği grubu “İzmir Üflemeli Çalgılar Beşlisi” ile Yunanistan’ın Nafpilyon şehrinde konserler verdi. 8 mart 2012 Dünya Kadınlar Günü vesilesi ile düzenlenen İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Özel Konserinde solist olarak, Türk kadın besteci Ebru Güner Canbey’in “Devr-i Aksak” adlı eserinin Dünya Prömiyerini gerçekleştirdi. Aynı yıl dünyaca ünlü korno sanatçısı Radovan Vladkovic'in ustalık sınıfına katıldı . 

2013 yazında "Camerata Smyrna Woodwind Quintet" grubu ile "Cyclades Festival" kapsamında Yunanistan'ın Samos ve Syros adalarında, 2014 ocak ayında "Smaland Kulturfest" kapsamında İsveç'in Vaxjö ve Vimmerby şehirlerinde, 2014 "Gümüşlük Oda Müziği Festivali" kapsamında da Bodrum'da konserler verdi. 2015 yılında "Konferans Resitaller" adlı düzenlediği konser serisi ile Ankara, Antalya, Isparta ve İzmir'de konserler verdi. 2016 Nisan ayında Ankara Devlet Konservatuvarı 80.Kuruluş yıldönümü etkinliğinde H.Ü. Akademik Senfoni Orkestrası eşliğinde solist olarak konser verdi. Halen yurtiçi ve yurtdışında oda müziği, solo ve orkestra konserleri vermeye devam eden Altuğ Tekin, İzmir Devlet.Senfoni.Orkestrası’nda.korno.grup.şef.yardımcılığı.görevini.sürdürmektedir.

SUZAN SAYIN, piyano
1987 yılında doğdu. Piyano eğitimine 1997 yılında, DEÜ Devlet Konservatuarında Yrd. Doç. Çiğdem Borlak’ın öğrencisi olarak başladı. 2000 yılında Prof. Nilgün Alkan’ın piyano sınıfına  girdi. 2005 yılında, D.E.Ü. Devlet Konservatuarı Orkestrası ile Yılbaşı konserinde Mozart’ın K.V. 466 No.20 re minör Piyano Konçertosunu seslendirdi. Aynı yıl Salzburg Mozerteum Yaz Akademisinde Prof. Pavel Gililov ile çalıştı. 

2008’de Genç Solistler Haftasında, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde L. van Beethoven’in 3. Piyano Konçertosunu seslendirdi. Lisans döneminde bir yıl sınıf atlayan Suzan Sayın, 2008 yılında DEÜ Devlet Konservatuarı’ndan mezun oldu.

2009 yılında, Dinant “International Music Academy” yaz kursunda Prof. Dalia Ouziel ve Prof. Nadine Delsaux ile çalıştı. Aynı yıl, Belçika “Conservatoire Royal de Mons” sınavlarını kazanarak Prof. Dalia Ouziel ile yüksek lisans eğitimine başlayıp, 2011 yılında başarı ile bitirmiştir. 

Berlin UDK Üniversitesi'nde Prof. Elena Lapitskaja, Hannover'de Prof. Rolland Krüger ile çalışmalar yaptı ve bu isimlerin yanı sıra Martin Berkofsky, Hüseyin Sermet, Milena Mollova, Elif  Şahin, Özgür Aydın, Kamerhan Turan gibi sanatçıların Master Class’larına katıldı.Eğitimi boyunca yurt içi ve yurt dışında pek çok resital ve oda müziği konserleri verdi.

2015 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde Sanatta Yeterlik sınavını kazanarak Prof. Selen Bucak ile çalışmalarına devam etmektedir. 

Suzan Sayın, 2011'den beri D.E.Ü. Devlet Konservatuvarı’nda öğretim görevlisi olarak görev yapmaktadir.



- Geç gelen izleyiciler yalnızca ilk alkış arasında salona alınır. İlk alkışı kaçıran izleyicilerimiz gösteri arasını beklemek zorundadır. Ara olmayan gösterilerde izleyici salona alınmaz. - Çocuk etkinlikleri dışında, 8 yaşından küçük çocukların etkinliklere getirilmemesi rica olunur.- Etkinlik sırasında cep telefonlarının mutlaka kapalı tutulması rica olunur.- Etkinlik esnasında fotoğraf makinesi, kamera, cep telefonu ve her türlü kayıt cihazı ile kayıt yapılması yasaktır. - Konser salonuna dışarıdan yiyecek ve içecek getirilmesi yasaktır.- Elde olmayan nedenlerden dolayı etkinliklerde değişiklik yapılabilir. Satın alınan biletler, gösterinin iptali veya tarih değişikliği olması dışında değiştirilemez ya da iade edilemez. İade ve değiştirme işlemleri etkinlik gününe kadar gerçekleştirilmelidir.- Organizasyon şirketi, etkinlik için uygun görmediği kişileri bilet bedelini iade etmek koşuluyla etkinlik mekanına almama hakkına sahiptir.- Ücretsiz özel otopark mevcuttur.- Kapı açılış saati : 19:30- Etkinlik saati : 20:00

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT