Beethoven'ın 250. Doğum Yılı Özel Konseri

Beethoven'ın 250. Doğum Yılı Özel Konseri

Tarihler: 11 Mart 2020 Çarşamba ~ 11 Mart 2020 Çarşamba 20:30

Yer: Zorlu PSM - Turkcell Sahnesi

Ücret: 1. Kategori - 286,00 ₺ 2. Kategori - 231,00 ₺ 3. Kategori - 187,00 ₺ 4. Kategori - 132,00 ₺ 5. Kategori - 88,00 ₺ 6. Kategori - 60,50 ₺

Nereden Alınır: Mekan Gişe

Adres: Zorlu Center Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0850 222 67 76

Web: https://www.zorlupsm.com/tr

E Posta: info@zorlupsm.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 11, 2020 ~ Mar 11, 2020

Vestel Gururla Yerli Konserleri kapsamında dünyaca ünlü piyanistimiz İdil Biret’in solistliğinde, Avrasya Filarmoni Orkestrası ve şef Prof.Rengim Gökmen eşliğinde Beethoven’ın 250. Yılını kutluyoruz!
Müzik tarihine sığmayan bir deha olan Ludwig van Beethoven'ın 250. Doğum Yılı Özel Konseri, devlet sanatçısı şef Prof.Rengim Gökmen yönetiminde, dünyaca ünlü piyanist İdil Biret'in solistliğinde ve Avrasya Filarmoni Orkestrası eşliğinde Zorlu PSM - BKM iş birliğiyle Turkcell Sahnesi’nde gerçekleşecek. Zorlu PSM'nin Beethoven'a saygı duruşunda bulunduğu bu konserde, İmparator Konçertosu olarak da anılan, bestecinin son piyano konçertosu 5. Piyano Konçertosu icra edilecek. Programda bestecinin klasikleşmiş 7. Senfonisi ve Leonare Uvertürü No.3 de sahnede hayat bulacak.

Prof.Rengim Gökmen
Müziğe küçük yaşlarda annesi opera sanatçısı Muazzez Gökmen'in denetiminde başlayan Rengim Gökmen, piyano ve kompozisyon çalışmalarını Ankara Devlet Konservatuarı’nda Ferhunde Erkin, Nimet Karatekin, İlhan Baran ve Ahmet Adnan Saygun ile tamamladıktan sonra, orkestra şefliği öğrenimi için Türk Hükümeti tarafından İtalya'ya gönderildi. Yurtdışında eğitimini tamamladıktan ve özel çalışmalara imza attıktan sonra 1984-89 yılları arasında Ankara Devlet Opera ve Balesi Genel Müzik Direktörü, 1992-95 ve 2007-2014 yılları arasında Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü olarak görev yaptı. Bu görevi sırasında Aspendos Opera ve Bale Festivali’ni, İstanbul Uluslararası Opera Festivali’ni başlattı.1998 yılında Devlet Sanatçısı seçilen Rengim Gökmen, 1999 yılında Cumhurbaşkanlığı Yüksek Kültür ve Sanat Nişanıyla onurlandırıldı. Halen Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasının Müzik Direktörü olan Rengim Gökmen, Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası'nın da kurucu ve daimi şefidir.

İdil Biret
T.C. Devlet Sanatçısı İdil Biret, üç yaşında olağanüstü müzik kabiliyeti gösterdi. Türkiyede ilk derslerini aldıktan sonra 1948 yılında TBMM’nin adına çıkardığı kanunla sekiz yaşında Fransa’ya gitti. Büyük Fransız müzikolog ve pedagogu Nadia Boulanger'in nezaretinde Paris Konservatuarında eğitim aldı ve on beş yaşında üç birincilik ödülü ile mezun oldu. Daha sonra Alfred Cortot ve Wilhelm Kempff ile çalıştı. On altı yaşından itibaren İdil Biret, dünyanın dört bir yanında en önemli orkestralarla Rudolph Kempe, Gennady Rozhdestvensky, Eric Leinsdorf, Sir Charles Mackerras gibi seflerin yönetiminde ve solo olarak üç bine yakın konser verdi. Fransa, İtalya, Polonya, Türkiye ve diğer ülkelerde bir çok ödül ve nişan aldı. İdil Biret, Chopin, Brahms, Rachmaninof’un bütün konçertoları ve solo piyano eserlerinin, Beethoven'in 32 sonatı, bütün konçertoları ve dokuz senfonisinin piyano uyarlamalarının kayıtlarını yapan tarihteki ilk ve tek piyanist. Kaydını yaptığı bir çok 20. asır bestecisinin eserleri arasında Adnan Saygun’un 1. Konçertosu, Pierre Boulez'in üç sonatı, Ligeti’nin ilk iki defter etüdleri ve Hindemith'in beş piyano konçertosu da var. Bunların tamamı 2018 de 130 CD'lik bir kutu içinde topluca yayınlandı ve Naxos tarafından dünya dağıtımına sunuldu.

Avrasya Filarmoni Orkestrası
Türkiye’nin en seçkin müzisyenlerinden oluşan Avrasya Filarmoni Orkestrası, bugüne kadar birçok önemli isme ve topluluğa eşlik etti. Ocak 2019’da Zorlu PSM’de gerçekleşen ÇEV Sanat Genç Yetenekler 10. Yıl konserinde, ve Aya İrini, Zorlu PSM ve Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde gerçekleşen mor ve ötesi “Senfonik” konserleri serisinde yer aldı.

Orkestra, Rengim Gökmen, Alexander Rahbari, Oğuzhan Balcı, İbrahim Yazıcı, Oğuzhan Kavruk, Murat Cem Orhan ve Orçun Orçunsel gibi Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen orkestra şefleri tarafından yönetildi.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT