Bengi Bağlama Üçlüsü

Tarihler: 04 Haziran 2010 Cuma ~ 04 Haziran 2010 Cuma - Saat: 21:00

Yer: Türker İnanoğlu Maslak Show Center

Ücret: 56,50 TL - 45,00 TL - 34,00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Türker İnanoğlu Maslak Show Center

Adres: Büyükdere Cad. Derbent Mevkii 34457, Darüşşafaka Kampüsü yanı Maslak, Sarıyer İstanbul Adalar İstanbul

Telefon: 0212 286 66 86

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 4, 2010 ~ Haz 4, 2010

BENGİ BAĞLAMA ÜÇLÜSÜ

Okan Murat Öztürk
Özay Önal
Erdem Şimşek

Bengi Bağlama Üçlüsü Anadolu müziği ve bu müziğin temel çalgısı olan bağlamanın, ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımına katkı sağlamak amacıyla, 1988’de kurulmuştur.

Kuruluşundan bu yana akademik düzeyli konserler gerçekleştirmeyi tercih eden Bengi’nin yapmakta olduğu çalışmalar, kendi alanının ilki olması bakımından, ilgi ve takdirle karşılanmaktadır.

Bengi Bağlama Üçlüsü’nün, geleneksel müziğe bakışı, “aynı kalarak değişmek - değişirken aynı kalmak” anlayışında ifadesini bulmaktadır. Anadolu müziğini, Anadolu kültürünün ayrılmaz bir parçası olarak algılayan ve bağlamayı da antik dönemlerin sesini taşıyan, köklü bir çalgı olarak değerlendiren Üçlü, Anadolu müziğinin, dünya geleneksel müzikleri arasında, farklı ve önemli bir yere sahip olduğuna inanmaktadır.

Bengi üyeleri, Anadolu müziğinde kullanılan ses sistemini, makam (mod) yapılarını, metrik ve ritmik ögelerini, çalgılarını, form ve türlerini, repertuarını ve icra (performans) özelliklerini olabildiğince çarpıcı örnekleriyle tanıtmaya özen göstermektedir.

Bengi Bağlama Üçlüsü’nün temel çalgısı olan bağlama, Anadolu’ya özgü, uzun saplı bir halk çalgısıdır. Çeşitli boy ve formlarda yapılabilmesi nedeniyle, geniş bir aile oluşturur. Küçükten büyüğe doğru cura, bağlama, tanbura ve divan sazı olmak üzere dört ana sınıfa ayrılan bu geniş aile, beş oktavlık bir ses sahasına sahiptir. Bu geniş ses sahası hem geleneksel repertuarın seslendirilmesinde, hem de buradan yola çıkan çokseslilik çalışmalarında önemli bir olanak sağlamaktadır.

Bengi Bağlama Üçlüsü, bağlama ailesinin ses, tını, akort ve icra imkanlarını tümüyle değerlendirmeye çalışırken, bu malzemeyi geliştirmeyi de amaçlamaktadır. Bağlamanın, geleneksel yönüyle yalnızca sese eşlik etme konumuna alternatif olarak, çalgının solo yönünü ve çokseslilik kapasitesini geliştirmeye dönük bir anlayışla icra edilmesini, ülkemizde ilk kez Bengi gerçekleştirmiştir. Bu arada, dörttelli bağlama, perdesiz bağlama ve dörttelli bas bağlama gibi, tasarım ve uygulaması kendilerine özgü olan yeni bağlama türleri de geliştirmekte ve kullanmaktadırlar.

Üçlü’nün repertuarında, Anadolu geleneksel müziğinin seçkin otantik örneklerinin yanısıra, bağlama ailesi için yazılmış çoksesli düzenlemeler ve özgün müzikler yer almaktadır.

Türkiye’nin yanısıra ABD, Almanya, Avusturya, Belçika, Hollanda gibi ülkelerde konser veren grubun sahne aldığı önemli salonlar ve festivaller arasında Amsterdam Concertgebouw, Chicago University, Georgia Tech, Texas University, Uluslararası Houston Festivali gelmektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT