Benyamin Sönmez

Tarihler: 23 Mart 2011 Çarşamba ~ 23 Mart 2011 Çarşamba - Saat: 20:00

Yer: Akbank Sanat

Ücret: Tam: 20 TL. Öğrenci:10 TL

Nereden Alınır: Akbank Sanat

Adres: İstiklal Cad. No:8 34435 Beyoğlu İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 35 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 23, 2011 ~ Mar 23, 2011

Müzik otoriteleri tarafından “Viyolonsel dünyasının genç ve karizmatik yeni üyesi”, “Gerçek bir müzik ilizyonisti”, “Çalışında barok zarafetini ve Bizans renklerini barındıran genç Türk” olarak tanımlanan Benyamin Sönmez, 23 Mart 2011, Çarşamba günü Akbank Sanat’ta sahne alacak.

Yeni viyolonsel jenerasyonunun en başarılı genç temsilcilerinden biri olan sanatçı, eğitimi sırasında David Geringas, Yo-Yo Ma ve Anner Bylsma gibi bir çok tanınmış büyük viyolonsel sanatçısının ustalık sınıflarına katılma fırsatı yakaladı.

Eğitiminin ardından 17. yüzyıl bestecisi Marin Marais ile başlayan ve 20. yüzyıl bestecileri Arvo Part, Penderecki, Giya Kancheli, Alfred Schnittke, Dutilleux, Schöenberg ve Benjamin Britten’e kadar uzanan geniş bir repertuara sahip olan sanatçı, özellikle 20. yüzyıl bestecilerinin eserlerine getirdiği eşsiz yorumlarıyla büyük müzik otoriteleri tarafından günümüzün en yaratıcı sanatçılarından birisi olarak adlandırılıyor.

Konserlerinde Maggini-Stiftung’e ait olan 1610 yılı İtalyan yapımı Paolo Maggini viyolonsel çalan Benyamin Sönmez’e, piyanoda Hakan Ali Toker eşlik edecek.

Benyamin Sönmez, konserinin öncesinde 24-25 Mart 2011, Perşembe ve Cuma günleri ise Akbank Sanat’ta viyol ailesinin gizemli tarihini ve çalma teknikleri konulu bir masterclass gerçekleştirecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT