Berlin Filarmonik Kamerata

Tarihler: 01 Mart 2010 Pazartesi ~ 01 Mart 2010 Pazartesi - Saat: 20:00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: 1. Kategori: 33,00 TL, 2. Kategori: 22,00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi:(0216)556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com

Adres: Darülbedayi Cad. Harbiye, Şişli İstanbul Şişli İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 1, 2010 ~ Mar 1, 2010

Berlin Filarmoni Orkestrasının en son oda orkestrası topluluğu olan Berlin Filarmoni Camerata (The Philharmonische Camerata Berlin) 2002 yılında kuruldu. Berlin Filarmoni Orkestrası’nın genç ve oldukça vasıflı üyeleri (bunlar arasında Cenevre ve ARD-Münih uluslararası yarışmalarının birincilik ödülü sahipleri de bulunmaktadır), Berlin Filarmoni Orkestrasının ikinci kemanlarının grup şefi olan Thomas Timm’in yönetiminde, Berlin Filarmoni yaylılarının dillere destan zenginliğini oda müziğinin enfes inceliği ile kaynaştırmak suretiyle yorumlarında en yüksek standartlara ulaşma yönündeki arzularıyla bir araya geldiler. Filarmoni Yaylı Çalgılar Beşlisi üyeleri, Camerata’nın nüvesini oluşturmaktadır. Topluluğun 2002’de Japonya ve İtalya’da ve 2003’te Fransa’daki ilk turnelerinde, halkın coşkulu ilgisi ile karşılaştılar ve sonucunda hemen aynı yerlere -2004 yazı için İtalya ve Fransa’ya, 2004 sonbaharı için ve Japonya’ya-tekrar davet edildiler. Üyelerin asıl odağı oda müziği olsa da, camerata sadece oda orkestrası düzeninde değil fakat yaylı çalgılar altılı ve sekizlisi düzeninde de müzik icra etmektedir. Örneğin, 2004 Şubat ayında Paris/Salle Gaveau’de böyle iki konserleri vardır. Bunları, Almanya’daki (Rheingau Festival) ve diğer Avrupa ülkelerindeki belli başlı festivaller için aldıkları davetler ve Micha Maisky ve Albrecht Mayer gibi diğer uluslararası solistlerle, Lüzern- Festival Salonu, Köln Filarmoni, Festspielhaus -Baden-Baden ve Berlin Filarmoni gibi büyük konser salonlarında verdikleri konserler takip etti.

Program:
F. Mendelssohn – Bartholdy - Si Bemol Senfoni no.10
O. Respighi - Lavta için Antik Danslar ve Aryalar
E. Grieg - "Aus Holbergs Zeit" Süiti Op.40 A. Dvorak - Yaylı Çalgılar için serenat Op.22



istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT