Berlin Oda Orkestrası

Tarihler: 19 Şubat 2011 Cumartesi ~ 19 Şubat 2011 Cumartesi - Saat: 20:00

Yer: Cemal Reşit Rey Konser Salonu

Ücret: 1. Kategori: 45,00 TL - 2. Kategori: 34,00 TL -3. Kategori: 23,00 TL - 4. Kategori: 17,00 TL

Nereden Alınır: Biletix.com, Biletix Gişeleri, Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, CRR Gişe

Adres: Darülbedayi Cad. Harbiye, Şişli İstanbul Adalar İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 19, 2011 ~ Şub 19, 2011

Orkestra Şefi: Ender Sakpınar
Solist: Benedict Kloeckner (Çello)
Ramon Ortego Quero (Obua )

Almanya’nın en geleneksel orkestralarından Berlin Oda Orkestrası, 1945 yılında kuruldu. 1950-1960 yıllarında Orkestra şefi Helmut Koch ile bir çok önemli ödüller aldı: Grand Prix du Disque, Japanese Disc Prize for Vivaldi’s “Juditha Triumphans”, Monteverdi’s “L’orfeo” ve Mozart’s “Betulia Liberata”. Aynı zamanda Berlin’in tanıtımına katkısı nedeniyle de “Goethe Prize” ödüllerini aldı.

Berlin Oda Orkestrası günümüze kadar Katrin Scholz, Michael Sanderling gibi sanat yönetmenleriyle çalıştı, Michael Erxleben ile CD kayıtları yaptı.Rheingau Müzik Festivali, Festival Mecklenburg-Vorpommern, Choriner Musiksommer, Canarias Music Festival, Festival Internacional de Musica de Pollença/Mallorca gibi festivallere davet edildi.Japonya, ABD, İspanya, Brezilya, Arjantin, Şili, Türkiye ve Polonya gibi ülkelere bir çok defa turneler yaptı. Saleem Abboud Ashkar, Gabor Boldoczki, Matt Haimowitz, Robin Johannsen, Eldar Nebolsin, Michael Sanderling ve Katrin Scholz gibi önemli pek çok solistle çalıştı.

Berlin Oda Orkestrası, bu konserde Ender Sakpınar’ın orkestra şefliğinde Haydn’dan, Mozart’a geniş bir repertuvar sunacak.

Ender SAKPINAR / Orkestra Şefi

1978 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı Kompozisyon bölümünü bitiren Ender Sakpınar, Fransa’da “ Ecole Normale de Musique de Paris” den, yüksek armoni Kontrpuan, Füg dallarından ve 1982 yılından itibaren dört yıl süreyle de Fransız Hükümeti’nin burslusu olarak aynı okulun orkestra bölümünden birincilik ödülü alarak mezun oldu. Sanatçı, Paris’te bulunan “Pasdeloup Senfoni Orlestrası’ndaki asistanlık görevinin yanı sıra 1983 yılında Kültür Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı’nın finanse ettiği “Ensemble International de Paris” orkestrasını kurdu.

Haydn: Viyolonsel Konçerto
ARA
Mozart: Senfoni #29
G. Hoist “St. Paul Süitinden, intermezzo ve final bölümleri “


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT