Birsen Ulucan - Özcan Ulucan - Volodja Balzalorsky

Tarihler: 29 Aralık 2011 Perşembe ~ 29 Aralık 2011 Perşembe - Saat: 20:00

Yer: Akbank Sanat

Ücret: 23.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: (0216) 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com, Akbank Sanat

Adres: İstiklal Cad. No: 8, 34435 Beyoğlu İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 35 00-01

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 29, 2011 ~ Ara 29, 2011

AKBANK SANAT’TAN KLASİK MÜZİK ZİYAFETİ

Piyano kariyerini büyük bir başarıyla sürdüren ünlü piyanist Birsen Ulucan, dünyaca ünlü keman sanatçısı Özcan Ulucan ve Slovenya’nın en önde gelen kemancılarından Volodja Balzalorsky, 29 Aralık 2011, Perşembe günü klasik müzik tutkunları için Akbank Sanat’ta özel bir konser verecek.

Birsen Ulucan, piyano

Bulgaristan'ın Şumen kentinde doğan Birsen Ulucan, piyano eğitimine 7 yaşında başladı. 1992'de İtalya'da düzenlenen Uluslararası R. Lipizer Keman Yarışması'nda, kardeşi Özcan Ulucan ile birlikte "En İyi Beethoven Sonat Yorumu" ödülünü keman-piyano ikilisi olarak paylaştı.

1993 yılında kazandığı ek bursla eğitimini Guildhall School of Music'te (Londra), Joan Havill'in sınıfında sürdürerek 1996'da bu okuldan Lisansüstü 'Solistlik Diploması'nı aldı. Aynı yıl Oxford'da düzenlenen Smith Kline Beecham Müzik Yarışması'nda birincilik ödülünü kazandı.

Sanatçı, 2000-2004 yılları arasında, Almanya'nın Saarbrücken Müzik Akademisi'nde, dünyaca ünlü kemancı Maxim Vengerov'un sınıfında piyanist olarak görev aldı. Halen yurtiçi ve yurt dışında solo ve oda müziği konserlerine devam etmektedir.

Özcan Ulucan, keman & viyola

Özcan Ulucan, yurtiçi ve yurt dışında ülkemizi temsil eden çok başarılı keman virtüözlerindendir. Eğitimi sırasında Almanya'da bulunan Ulucan Maxim Vengerov ile keman çalışmalarına viyolayı da ekleyerek "Solistlik Diploma" çalışmalarını Vengerov ile birlikte verdiği konserle üstün bir başarıyla tamamladı. Özcan Ulucan ulusal ve uluslararası birçok yarışmada ödüller kazandı. Kocian Yarışması'nde iki birincilik ödülü (Çekoslovakya), R. Lipizer Yarışması - En İyi Beethoven Sonat Yorumu ödülü (İtalya), W. Gieseking Yarışması - birincilik ödülü (Almanya) bu ödüllerden arasındadır. Bir yıldır İstanbul'da yaşayan Ulucan, solistik kariyeri yanı sıra, Hezarfen Ensemble başta olmak üzere oda müziği projeleri, keman, viyola, oda müziği masterclassları ve öğretmenlik yapmaktadır. Özcan Ulucan, ustası bilinmeyen 19. yy'a ait bir kemanla çalmaktadır.

Volodja Balzalorsky, keman

Eleştirmenler onu duyarlı, akıllı, doğuştan gelen bir icra yeteneğine sahip, kusursuz bir tekniğe ve zengin bir tona sahip bir kemancı olarak tanımlamaktadır. Çalışmalarına Moskova Tchaikovsky Konservatuarı’nda ve Viyana Universitat für Musik’te devam etmiştir.

Alman Freiburger Barocksolisten Orkestrası’nın solo kemancısı ve konzertmeisteri olan sanatçı, bu orkestra ile ikiCD kaydı yapmıştır. Çağdaş müziğe de büyük ilgi duyan sanatçı, kendisine Sloven bestecilerin ithaf ettiği eserleri sıkça yorumlamaktadır. Sanatçı Ljubljana Üniversitesi Müzik Akademisi’nde keman profesörlüğü yapmaktadır.

Program: Janacek, Prokofiev, Shostakovich

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT