Bizim Havalarımız

Tarihler: 25 Aralık 2017 Pazartesi ~ 25 Aralık 2017 Pazartesi 25 Aralık 2017 20:00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: - Tam 30.00 TL İndirimli 20.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Darülbedayi Caddesi Harbiye 80200 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Faks: 0212 231 54 97

Web: http://www.crrkonsersalonu.org/

E Posta: info@crrkonsersalonu.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 25, 2017 ~ Ara 25, 2017
Neriman ve Nida Tüfekçi’ye Saygı Konseri aralık ayında CRR Konser Salonu'nda gerçekleşecek.

Muzaffer Sarısözen’den devraldıkları bayrağı, şanla şerefle taşımış iki büyük usta, türkü dünyamızın iki büyük efsanesi… Yetiştirdiği öğrencileriyle çok önemli sanatçılarla Türk Müziği Devlet Konservatuvarı’nın kurulmasında büyük emekleriyle Türk dünyasına ve kültür hayatımıza çok büyük hizmetlerde bulunmuş iki türkü sevdalısı…

Neriman Tüfekçi
Tüm yörelere ait türküleri, özellikle uzun havaları aslına ve yöre üslubuna en uygun şeklinde yorumlayan solist olarak büyük başarı ve ün kazanmıştır. 

Zamanın akademik eğitim veren tek kuruluşu olan Ankara Radyosu’nda oluşturulan büyük jürilerce yapılan sınavları üstün basari ile kazanarak ilk kadın öğretmen, ilk kadın şef ve bugün kadar halk müziği dalında verilen ilk ve tek kadın artist öğretmen unvanlarına layık görülmüştür.Hançere özelliği ve sesinin genişliği yani sıra çok titiz çalışması onun gerek uzun havalar gerekse kırık havalar konusunda en geniş repertuvara sahip sanatçı olma unvanı sağlamıştır. Nida Tüfekçi ile birlikte yazdıkları “Memleket Türküleri” adlı bir kitabı vardır.

Nida Tüfekçi
Bir ömrü türkülere adamış ve bu uğurda her şeyi göze almıştır. Türkülerin geleceğini kendi geleceğinden daha çok düşünmüş bir büyük sanatçı, hoca, derlemeci, şef. Yöresel tezene tavırlarının korunması, geliştirilmesi ve toplu icralara taşınması konusunda büyük bir emek vermiştir ve bu anlayışla yeni icracıların yetişmesinin önünü açmıştır. Binden fazla ezgiyi derlemiş, notalandırmış, özellikle sürmeli tavrının ve muhteşem çalış tekniğinin kaynak kişisidir. Birçok ezgide onun hüznü, acısı, sevgisi vardır.

Çamlığın basında bir ince duman
Gördükçe ağlardı gözü Nida’nın
Ziya’yı vurmuşlar yol ortasında
Nasıl dayanırdı özü Nida’nın
Türküler Nida’sız onulmaz hasta
Halaylar üzgündür, bozlaklar yasta
Ankara’da Kayseri’de Sivas’ta
Hürmetle edilir sözü Nida’nın

Şef: Zafer Gündoğdu

- Konser başladıktan sonra gelen misafirlerimiz balkon kısmına alınacaktır.- 7 yaş ve üzeri bilete tabidir. 7 yaş altı salona alınmaz.- İndirimli Biletler: Öğrenci, Öğretmen, Basın Kartı Sahipleri, Engelliler, 60 yaş üstü, Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri için geçerlidir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT