Blonde Redhead

Tarihler: 14 Eylül 2013 Cumartesi ~ 14 Eylül 2013 Cumartesi 17:00

Yer: KüçükÇiftlik Park

Ücret: Tam - 60.00 TL Öğrenci - 40.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com, mekan gişe

Adres: Kadırgalar Cad. No:4 Maçka Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0212 231 30 45

Faks: 0212 231 19 74

Web: http://http://www.kucukciftlikpark.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 14, 2013 ~ Eyl 14, 2013
Blonde Redhead

Blonde Redhead, BFF 2013 kapsamında 14 Eylül 2013 Cumartesi günü KüçükÇiftlik Park'ta...

90’ların ortalarından bu yana yayınladıkları her albümle yenilenmeyi prensip edinen indie / alternatif rock grubu “Blonde Redhead”, İstanbul’a geliyor!

Uzun zamandır Türkiye’ye gelmesi beklenen üçlü, 1990’ların başlarında Japon sanat öğrencisi Kazu Makino ve İtalyan ikiz kardeşler Simone Pace & Amedeo Pace tarafından New York’ta kuruldu. 

Grup 2010 yılında yaptığı “Penny Sparkle” albümü ile birlikte, rüya aleminden seslenen dream – pop sound’larını daha sade bir elektronik müzik hattına yöneltti. Grubun elektronik dünyayla olan yakınlaşması, şarkıcı Kazu Makino’nu son dönemlerde ses getiren Prefuse 73’ün ‘We Go Our Own Way’i ve 2012’nin en sevilen parçalarından Nosaj Thing’in ‘Eclipse/Blue’su gibi ortak çalışmalarla da kendini belli ediyor.

İkinci kez İstanbul’la buluşmaya hazırlanan BFF’in en önemli armağanlarından olan Blonde Redhead’e ek olarak; 14 – 17 Eylül tarihlerinde İstanbul yine müzik, sinema, sanat ve spora doyacak. Geçen yıl geniş kitleleri peşinden sürükleyerek sinema, müzik ve sanatın yanında dev bir bisiklet hareketine sahne olan BFF’in Büyükada Bisiklet Turu, bu yıl da yapılacak. Tur sonrasında gösterilecek açılış filmleri ile başlayacak olan festival, 16 ve 17 Eylül tarihlerinde aralarında James Walsh, Peter Sutherland gibi yönetmenlerin kısa metraj bisiklet filmlerinin de yer aldığı özel gösterimler ile devam edecek. 

2001 yılından bu yana Paris, Londra, Milano gibi 20’den fazla şehirde düzenlenerek uluslararası bir etkinliğe dönüşen ve dünyanın her yerinde yoğun ilgi gören “Bicycle Film Festival” in yolu bu yıl ikinci kez İstanbul’dan geçiyor. 14 – 17 Eylül tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak festival; sanat ve sporla dolu dört gün yaşatacak.

Blonde Redhead
Gürültüyü ‘gayet kırılgan’ bir şey olarak ele alan ve müziklerinin ana iskeleti haline getiren Blonde Redhead, 90’ların ortalarından bu yana, yayınladıkları her albümle yenilenmeyi baş prensipleri haline getirmiş bir ekip. İtalyan ikizler Amedeo ve Simone Pace’in Japon sanat öğrencisi Kazu Makino’yla New York’ta kurdukları üçlü, özellikle 90’ların önemli indie rock label’larından Touch & Go’dan yayınlanan ‘Fake Can Be Just As Good’ ve ‘In an Expression of the Inexpressible’ albümleriyle Sonic Youth gibi art-rock ve DNA gibi avant-noise ekiplerinin kaotik, duygusal ve duyarlı sanatsallıklarıyla karşılaştırılmıştı. 4AD’ye geçiş yaptıkları ‘Misery is a Butterfly’ albümü de üçlünün şarkı formuna ve elektronik öğelerle daha da yaklaştığı, hülyasal sound’larının zirve yaptığı bir dönemin başlangıcını işaretliyordu. 

2010 yılında 4AD’den  çıkan üçüncü albümleri ‘Penny Sparkle’ ise, üçlünün rüya aleminden seslenen dream-pop sound’larının daha da sadeleşip elektronik sulara meylettiği bir albüm. Grubun elektronik dünyayla olan yakınlaşması, şarkıcı Kazu Makino’nu son dönemlerde ses getiren, Prefuse 73’ün ‘We Go Our Own Way’i ve 2012’nin en sevilen parçalarından Nosaj Thing’in ‘Eclipse/Blue’su gibi ortak çalışmalarla da kendini belli ediyor.

Grubun her albümde yeni deneylere yelken açan sonik maceraperestliği, en büyük ilham kaynakları olan ‘duygular’ üzerinden şekilleniyor. Bu duyguları nasıl ifade etmeyi seçtikleri ise, izleyecekleri yeni sonik rotaları belirliyor.

- Belirtilen saat kapı açılış saatidir.
- Konser başlangıç saati ilerleyen günlerde açıklanacaktır.
- Her yaşta çocuk bilete tabidir.
- Etkinlik açık havada gerçekleşmektedir.
- Etkinlik her türlü hava koşulunda gerçekleştirilecektir.
- Etkinlik alanına yiyecek-içecek sokmak yasaktır.
- Etkinlik alanına profesyonel kamera ve fotoğraf makinesi sokulmayacaktır.
- Etkinlik alanında 18 yaşından küçük katılımcılara hiçbir şekilde alkol satışı yapılmamaktadır.
- Satın alınan biletler, etkinlik organizatörünün önceden yazılı onayı olmadıkça, promosyon amacı ile kullanılamaz.
- Etkinlik organizatörünün tarih, mekan, bilet fiyatlarında değişiklik yapma hakkı saklıdır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT