Bobo Stenson

Tarihler: 20 Nisan 2016 Çarşamba ~ 20 Nisan 2016 Çarşamba 20 Nisan 2016 20:00

Yer: Akbank Sanat

Ücret: - Tam 23.00 TL Öğrenci 13.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: İstiklal Cad. No:8,Beyoglu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 35 00-01

Faks: 0212 245 12 28

Web: http://www.akbanksanat.com

E Posta: akbanksanat@akbank.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 20, 2016 ~ Nis 20, 2016
Bobo Stenson, 20 Nisan'da Akbank Sanat sahnesinde sizlerle buluşuyor.

"ABD dışında doğmuş, yaşayan en büyük caz piyanisti. Birinci sınıf bir şair.” Thomas Conrad ( JazzTimes)

"Stenson hala en sofistike ve tatmin edici caz  piyanistlerinden biri olarak yerini koruyor. İçinde bulunduğumuz, dikkat çekici piyanistlerle dolu Caz Çağı’na rağmen.” John Fordham (The Guardian)

1960’ların ortalarından itibaren, İskandinavya’yı ziyaret eden Red Mitchell, Dexter Gordon, Toots Thielemans, Sonny Rollins, Gary Burton, Sheila Jordan gibi cazın dev isimlerine eşlik eden dünyaca ünlü İsveçli caz piyanisti Bobo Stenson, Stan Getz’le de Afrika turnesine çıktı.

1971’de Jan Garbarek’le kaydettiği “Sart” albümü, ünlü ECM firmasının ilk kayıtlarından biri oldu. Aynı firma için, bu kez grup lideri olarak, Arild Andersen ve Jon Christensen ile “Underwear” albümünü yaptı. Ünlü trompetçi Don Cherry ile turneye çıkan Stenson; Jan Garbarek, Palle Danielsson ve Jon Christensen’le oluşturduğu dörtlüyle büyük başarı kazandı.

Afrika ve Doğu Avrupa müziğini cazla birleştirdiği Rena Rama; Okay Temiz, Ramamani ve Bangalore, Karnataka College of Percussion’dan Mr.Mani ile oluşturduğu Oriental Wind,  yıllarca içinde yer aldığı önemli Dünya Müziği projeleri oldu.

1988’de Amerikalı kült saksofoncu Charles Lloyd’un dörtlüsüne katıldı ve onunla beş ECM albümü kaydetti. 1996’dan bu yana ise ünlü Polonyalı trompetçi Thomasz Stanko’nun grubunda çaldı ve ECM için üç albüm de onun için kaydetti.

2005’te kültüre olan katkılarından dolayı İsveç Kraliyet Madalyası’yla ödüllendirilen Stenson, bir sene sonra, Avrupa Caz Ödülleri’nde “Yılın Müzisyeni” seçildi.

Son albümü “Indicum”u basçı Anders Jormin ve davulcu Jon Falt ile ECM için 2011’de kaydetti ve bu albümle üçüncü kez Manifest Ödülü’nü kazandı.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT