Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası

Tarihler: 12 Mayıs 2011 Perşembe ~ 12 Mayıs 2011 Perşembe - Saat: 20:00

Yer: Haliç Kongre Merkezi

Ücret: 1. Kategori: 90,00 TL - 2. Kategori: 60,00 TL - 3. Kategori: 45,00 TL - 4. Kategori: 30,00 TL

Nereden Alınır: Biletix.com, Biletix Gişeleri, Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00

Adres: Eski Karaağaç Cad. Halıcıoğlu, Beyoğlu İstanbul Adalar İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 12, 2011 ~ May 12, 2011
BİFO, ÜNLÜ PİYANİST HÜSEYİN SERMET`İ AĞIRLIYOR

BİFO, 11 Mayıs Çarşamba günü Caddebostan Kültür Merkezi`nde, 12 Mayıs Perşembe günü ise bu kez Lütfi Kırdar yerine Haliç Kongre Merkezi’nde vereceği konserlerde Hüseyin Sermet`e eşlik edecek. Sermet, piyano repertuarının en zor konçertolarından biri olarak kabul edilen Brahms`ın 2. Piyano Konçertosu`nu yorumlayacak. Konserlerin ikinci yarısında ise BİFO, Dvořák, Beethoven ve Mahler`in ünlü senfonilerinin son bölümleri ile bir müzik şöleni sunacak.

İstanbul -- Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO) 11 ve 12 Mayıs`ta vereceği konserlerde dünyaca ünlü piyanist Hüseyin Sermet`e eşlik edecek. BİFO`nun Sanat Yönetmeni ve Sürekli Şefi Sascha Goetzel`in yöneteceği konserler 11 Mayıs Çarşamba günü saat 20.00`de Caddebostan Kültür Merkezi`nde ve 12 Mayıs Perşembe günü aynı saatte bu kez Lütfi Kırdar yerine Haliç Kongre Merkezi`nde gerçekleşecek.

Hüseyin Sermet, Brahms`ın 2. Piyano Konçertosu`nu seslendirecek

Lorin Mazel, Mstislav Rostropoviç, Semyon Bychkov gibi dünyaca ünlü sanatçıların yanı sıra Tokyo Senfoni Orkestrası ve Kraliyet Filarmoni Orkestrası gibi dünyanın önde gelen orkestralarıyla birlikte çalışan Hüseyin Sermet, konserlere solist olarak katılacak. Sermet, BİFO eşliğinde Brahms`ın yazıldığı döneme göre alışılmadık şekilde dört bölümden oluşan, piyano repertuarının en zor konçertolarından biri olarak kabul edilen 2. Piyano Konçertosu`nu seslendirecek. 30 yıllık kariyeri ve geniş repertuarı ile önemli müzisyenler arasında yer alan Sermet`in yorumuyla hayat bulacak olan eser, yer yer piyano ve orkestranın birbirlerine meydan okuduğu, enerji, tutku ve neşe barındıran melodileriyle klasik müzikseverlere unutulmayan dakikalar yaşatacak.

"Son Bölümler" ile Romantik bir yolculuk...

Konserin ikinci yarısında ünlü ve sevilen senfonilerin son bölümlerini seslendirecek olarak BİFO, izleyicileri Romantik bir yolculuğa çıkaracak. İkinci yarı, Dvořák`ın Yeni Dünya`dan başlıklı 9. Senfoni`sinin enerjik ve dramatik havasıyla başlayarak, Beethoven`ın 5. Senfoni`sinin son bölümüyle duygusallığa bürünecek. BİFO, konseri ünlü orkestra şefi Herbert von Karajan`ın "Bu olağanüstü final, insanı nefesini tutmaya zorluyor" şeklinde tanımladığı Mahler`in 5. Senfoni`sinin son bölümüyle tamamlayacak.

BORUSAN İSTANBUL FİLARMONİ ORKESTRASI MAYIS AYI KONSERLERİ
Tarih: 11 Mayıs 2011, Çarşamba
Yer: Caddebostan Kültür Merkezi
Saat: 20:00
Tarih: 12 Mayıs 2011, Perşembe
Yer: Haliç Kongre Merkezi
Saat: 20:00
Şef: Sascha Goetzel
Solist: Hüseyin Sermet, piyano

Program:
Brahms: 2. Piyano Konçertosu, Si bemol Majör, Op. 83
Dvořák: 9. Senfoni op. 95, mi minör, Son bölüm
Beethoven: 5. Senfoni, op. 67, do minör, Son bölüm
Mahler: 5. Senfoni, do diyez minör, Son bölüm

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT