Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası & Barbara Hannigan

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası & Barbara Hannigan

Tarihler: 03 Haziran 2023 Cumartesi ~ 03 Haziran 2023 Cumartesi 20:00

Yer: AKM Türk Telekom Opera Salonu

Ücret: 1. Kategori - ₺750,00 2. Kategori - ₺650,00 3. Kategori - ₺550,00 4. Kategori - ₺450,00 5. Kategori - ₺350,00 Eczacıbaşı Genç Bilet - ₺10,00

Nereden Alınır: https://www.passo.com.tr/

Adres: Gümüşsuyu, Tak-ı Zafer Cd İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 3, 2023 ~ Haz 3, 2023

Ünlü soprano, festivalin ritmi en yüksek konserlerinden biriyle, ilk kez Türkiye’de.

“[Hannigan] kesinlikle günümüzün en büyük sopranolarından…”
– Diapason

BORUSAN İSTANBUL FİLARMONİ ORKESTRASI
BARBARA HANNIGAN soprano & şef

Charles Ives
Cevaplanmamış Soru

Joseph Haydn
Senfoni no. 96, Re Majör, Hob. I/96

Arnold Schoenberg
Aydınlanan Gece, op. 4

George Gershwin
Çılgın Kız Süiti
(Düz. Bill Elliott)

Süre: 100’ (ara dahil)

KONSERE DOĞRU

18.30-19.30

CAN OKAN ve TUĞÇE TEZ ile “ŞEFLİK VE SOLİSTLİK AYNI KİŞİDE BULUŞUNCA”

Moderatör: AYDIN BÜKE

Günümüz operasının en önemli isimlerinden Barbara Hannigan bu konserle ilk kez ülkemize geliyor. Kanadalı ünlü soprano ve şefe konserde, Türkiye’nin önde gelen senfonik topluluğu Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası eşlik edecek. Hannigan, orkestrayı yönetirken bir yandan da eserleri seslendirecek.

Çağdaş müziğe derin bir bağlılık göstererek 85’in üzerinde yeni eserin dünya prömiyerine imza atan Hannigan; Boulez, Zorn, Dutilleux, Ligeti, Stockhausen, Sciarrino, Barry, Dusapin, Dean, Benjamin ve Abrahamsen gibi bestecilerle yoğun bir şekilde işbirliği yaptı. Hem vokal hem de orkestra şefliğini üstlendiği, büyük başarı yakalayan albümü Crazy Girl Crazy, “En İyi Klasik Solo Vokal Albümü” dalında 2018 Grammy Ödülü’nü kazandı. Albüm, Hannigan’a aynı zamanda Hollanda’da Edison ve Kanada’da Juno ödüllerini getirdi. 2020’de Dresdener Musikfestspiele Glashütte Ödülü, ertesi yıl Danimarka’nın prestijli Léonie Sonning Müzik Ödülü de müzisyenin oldu. 2022’de Gramophone dergisi Hannigan’ı “Yılın Sanatçısı” seçti. Ünlü sopranonun 2022/23 sezonu projeleri arasında Kraliyet Concertgebouw Orkestrası, Montreal Senfoni ve Orchestre Chambre de Lausanne ile şeflik; Londra Senfoni Orkestrası ile bir Avrupa turnesi; piyanist ikili Katia ve Marielle Labeque ve besteciler David Chalmin ve Bryce Dessner ile yeni bir çalışma yer alıyor. Ekim 2022’de çıkan Sehnsucht isimli en son albümünün ardından Emerson Yaylı Dörtlüsü ve piyanist Bertrand Chamayou ile gelecek sezonda tamamlanacak yeni albümün çalışmalarını sürdürüyor.

İstanbul’un kültür ve sanat yaşamının vazgeçilmez topluluklarından biri hâline gelen Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, yıllar boyunca İstanbul Müzik Festivali’nde yıldız solistlere eşlik etti. Bir ilke imza atarak Londra’da düzenlenen BBC Proms’a Türkiye’den davet edilen ilk topluluk oldu. Dünyanın en büyük plak firmalarından Deutsche Grammophon bünyesinde birçok kayıt çalışmasında bulunarak Ksenija Sidorova ve Nemanja Radulović gibi solistlerle başarılı albümlere imza attı.

Konserde BİFO, Haydn, Gershwin gibi bestecilerin eserlerinden bir repertuvar seslendirecek. Barbara Hannigan, Türkiye’ye yapacağı bu ilk ziyaretinde bir klasik müzik konserinin alışılmış kalıplarını yıkarak dinleyicilere enerjisi bir ân bile düşmeyen bir performans sunacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT