Brooklyn Rider & Avi Avital

Brooklyn Rider & Avi Avital

Tarihler: 12 Haziran 2023 Pazartesi ~ 12 Haziran 2023 Pazartesi 20:00

Yer: Rahmi M. Koç Müzesi

Ücret: 1. Kategori - ₺700,00 2. Kategori - ₺600,00 3. Kategori - ₺450,00 4. Kategori - ₺350,00 Eczacıbaşı Genç Bilet - ₺10,00

Nereden Alınır: https://www.passo.com.tr/

Adres: Keçeci Piri Mah. Hasköy Caddesi No: 5, Hasköy Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 369 66 00 Dahili: 133

Faks: 0212 369 66 06

Web: http://www.rmk-museum.org.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 12, 2023 ~ Haz 12, 2023

Akdeniz’in masmavi suyuyla birbirine bağlanan komşu kıyılara müzik eşliğinde, büyüleyici bir ziyaret.

“Bir mandolinden bu çeşitlilikte melodiler duymayı asla hayal edemezsiniz… Enstrümanındaki ustalığı nefes kesici!”
– Haaretz

“Brooklyn Rider, 300 yıllık yaylı çalgılar dörtlüsü geleneğini yenilikçi bir 21. yüzyıl topluluğu olarak yeniden yaratıyor.”
– National Public Radio

BROOKLYN RIDER

Johnny Gandelsman keman
Colin Jacobsen keman
Nicholas Cords viyola
Michael Nicolas viyolonsel
AVI AVITAL mandolin

Süre: 110’ (ara dahil)

Amerikan yaylı dörtlüsü Brooklyn Rider ve İsrailli ünlü mandolin virtüözü Avi Avital, müzikseverleri yeni projeleriyle 51. İstanbul Müzik Festivali’nde karşılıyor. Oda müziğinin geleceği olarak gösterilen yenilikçi dörtlü ile Grammy Ödülü adaylığına sahip ilk mandolin sanatçısı olarak tarihe geçen Avital’i buluşturacak bu konser, dinleyicileri geleneksel ve çağdaşın harmanlandığı bir repertuvara davet ediyor. Rahmi M. Koç Müzesi’nin evsahipliği yapacağı konserde J.S. Bach, Luigi Boccherini, Clarice Assad, Caroline Shaw, Giovanni Sollima gibi bestecilerin eserlerinin yer aldığı geniş çeşitlilikteki bir repertuvara ek olarak Colin Jacobsen, Osvaldo Golijov ve Lev Zhurbin’in bestelerinin Türkiye prömiyerleri seslendirilecek.

Wigmore Hall, Royal Albert Hall ve Carnegie Hall gibi salonlarda konserler veren Avital; Zubin Mehta, Giovanni Antonini, Kent Nagano, Ton Koopman gibi saygın şeflerle çalıştı. Aspen, Salzburg, Verbier, Tanglewood müzik festivallerinde izleyicileri büyüledi; Andreas Scholl, Ksenija Sidorova, Ray Chen, Omer Avital, Juan Diego Florez ve Itamar Doari gibi sanatçılarla müzikal işbirlikleri gerçekleştirdi. Deutsche Grammophon sanatçısı olan Avital, ünlü Alman müzik firmasıyla birçok albüm yayımlayarak enstrümanındaki ustalığını kayıtlarıyla da kanıtladı. Vivaldi’nin bestelerine yer verdiği albümü, Almanya’nın prestijli ECHO Klassik Ödülü’ne layık görüldü. Klasik müziğin yanı sıra yerel müzikleri de repertuvarında bulunduran; Türk Müziği’ne olan hayranlığını her fırsatta dile getiren sanatçı, Fas’tan İsrail’e göç etmiş bir ailenin mensubu olarak, bir Akdeniz enstrümanı olan mandolinin hakkını fazlasıyla veriyor.

Avital, çalgısına olan bağlılığını “Mandolin çalmanın en heyecan verici taraflarından biri de enstrümanın size muazzam yaratıcı bir alan ve özgürlük tanıması. Benim için yazılan her yeni eserde, her farklı müzik türünde, enstrümanımın benzersiz yönlerinin açığa çıktığını hissediyorum” sözleriyle dile getiriyor. Avital’in festival için bir araya geleceği Amerikan yaylı dörtlüsü Brooklyn Rider’ın yolu, kariyerleri boyunca müzik dünyasının birçok değerli ismiyle kesişti. İsveçli mezzo-soprano Anne Sophie von Otter ile çıkardıkları albümlerini Carnegie Hall ve Zurich Opera House’u kapsayan Avrupa ve Amerika turnelerinde çaldılar. Titizlikle oluşturulmuş repertuvarları ve enerjik performanslarıyla klasik ve dünya müziği eleştirmenlerinden övgüler almaya devam ediyor, genç mandolin yıldızıyla yakaladıkları kimyayı şimdi İstanbul’da paylaşmaya hazırlanıyorlar.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT