Budapeşte Çigan Orkestrası

Tarihler: 19 Aralık 2008 Cuma ~ 21 Aralık 2008 Pazar - Saat: 21:00

Yer: Türker İnanoğlu Maslak Show Center

Ücret: 1.Kategori: 120,00 YTL - 2.Kategori: 90,00 YTL - 3.Kategori: 70,00 YTL - 4.Kategori: 50,00 YTL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com ve Tim Gişe

Adres: Büyükdere Caddesi Derbent Mevkii (Darüşşafaka Lisesi Yanı) 34457 MASLAK Sarıyer Sarıyer İstanbul

Telefon: 0212) 286 66 86 (15 Hat - PBX)

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 19, 2008 ~ Ara 21, 2008
100 KEMAN’IN BÜYÜSÜ
“Budapeşte Çigan Senfoni Orkestrası” dünyanın en büyük Çigan Senfoni Orkestrasıdır. Topluluk ilk kez, 1985 yılında Macaristan`ın en ünlü Çigan solisti Sandor Jaroka`nın cenazesinde bir araya geldi. Tüm Macar Çingene müzisyenleri bu cenazeye gelmişler ve töreni takiben birlikte çalmaya başlamışlardı. Orkestra da bu doğaçlama gösteriden sonra doğdu. Macaristan’ın en iyi müzisyenleri bu orkestrada çalıyor. Macar Çingene müziği hanedanlarının “üstadları” sayılan Lakatos, Lendvai Csocsi, Boross, Berki gibi sanatçılar bu orkestranın üyeleri. Bu kalabalık toplulukta 60 keman, 10 viyolonsel, 10 çello, 10 kontrabas, 10 klarinet ve 6 çembolin bulunuyor.

Topluluk, repertuarında yalnızca bölgelerine özgü “Macar Çardaş” müziğini değil, Liszt’in “Macar Rapsodileri”, Brahms’ın “Macar Dansları”, Strauss ailesinin eserleri gibi klasiklerden Macar folk müziğine uzanan geniş bir ses yelpazesini de barındırıyor. Renkli, geleneksel giysileri ve müziklerinden yansıyan doğal enerjileriyle Orkestra üyeleri dinleyicilerini yürekten etkilemeyi başarıyorlar. Üstelik notalara da bakmadan.

Orkestra son yıllarda, dünya çapında ünlü konser salonları ve festivallerde müziğini çok büyük bir başarıyla icra etti. Yılın 307 gününde konserlerini icra eden grubun turneye çıktığı ülkeler arasında Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Hırvatistan, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Almanya, Hollanda, Macaristan, İrlanda, İtalya, Japonya, Monako, Portekiz, Romanya, Rusya ve İsviçre var.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT