Bülent Ortaçgil

Tarihler: 16 Ocak 2015 Cuma ~ 16 Ocak 2015 Cuma 21:00

Yer: Moi Sahne

Ücret: Tam:45.00 TL-Öğrenci:40.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Mall of İstanbul AVM, Kat: 4 Başakşehir İstanbul

Paylaş:

1 Yorum:

istanbul.net.tr Oca 16, 2015 ~ Oca 16, 2015

Türkiye'de şehir müziğinin önemli isimlerinden Bülent Ortaçgil, 16 Ocak'ta Moi Sahne'de sizlerle...

Bülent Ortaçgil'in müzikle tanışması lise yıllarına dayanıyor. Mazhar Alanson'dan bir sınıf altta olan Bülent Ortaçgil, Maarif Koleji'nde sınıf arkadaşlarıyla beraber gitar çalmaya başladı ve kendi aralarında bazı gruplar kurdular. Farklı farklı isimlerle amatör müzik yapan bu gruplardan birisi de "Damlalar" ismini taşıyordu.

Bülent Ortaçgil o yıllarda The Beatles, Cat Stevens, Donovan ve Bob Dylan'ın tarzlarından etkilendi ve ilk olarak Kimya Fakültesi'ndeyken "Anlamsız" isimli kırkbeşliğini yayımladı. Sanatçı, ilk albümü Benimle Oynar Mısın'ı 1974 yılında kaydetti. Ortaçgil, hala Türk pop tarihinin en önemlilerinden birisi olarak kabul edilen bu albümde, Onno Tunç ve Ergun Pekakçan'la çalıştı.

Bu albümden sonra evlenen Ortaçgil, müzik kariyerine on yıllık bir ara verdi. Pfizer ve Netaş gibi şirketlerde Kimya Mühendisliği yapan Ortaçgil, Fikret Kızılok'la beraber bir süre Kadıköy'de Çekirdek Müzikevi'nde çaldı.

Ortaçgil-Kızılok ortaklığı, 1986 yılında "Pencere Önü Çiçeği" isimli albümle sonuçlandı. Dört yıl sonra 1990'da solo kariyerine verdiği 16 yıllık aradan sonra sanatçı, "2. Perde" albümüyle müzik piyasalarına geri döndü. 2. Perde'de Bülent Ortaçgil'in en önemli yardımcısı bütün enstrümanları çalan Onno Tunç oldu. 

Ertesi yıl Benimle Oynar Mısın'ın devamı olarak nitelendirilebilecek "Oyuna Devam" isimli albüm geldi. Bu albümde Ortaçgil, on yıl boyunca beraber çalacağı müzisyen arkadaşlarını da bir araya getiriyordu. Erkan Oğur, Cem Aksel, Gürol Ağırbaş ve Bülent Ortaçgil dörtlüsü bu albümde bir araya geldi. 1994'te "Bu Şarkılar Adam Olmaz" diyen Bülent Ortaçgil, 1998'de Light'ı, 1999'da Eski Defterler'i ve son olarak 2003 senesinde "Gece Yalanları" isimli albümünü piyasaya sürdü.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

:)
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT