Buster Williams feat Patrice Rushen Mark Gross and Cindy Blackman

Tarihler: 03 Mart 2012 Cumartesi ~ 03 Mart 2012 Cumartesi - Saat: 21:30

Yer: İstanbul Jazz Center

Ücret: 67.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: (0216) 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com, İstanbul Jazz Center

Adres: Çırağan Caddesi Salhane Sk. No.10 34349 Ortaköy Beşiktaş İstanbul Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0212 327 50 50

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 3, 2012 ~ Mar 3, 2012

Buster Williams: Bas
Mark Gross: Saksafon
Patrice Rushen: Piyano
Cindy Blackman: Davul

Wilson, ve Betty Carter gibi vokalistlerle birlikteliklerine ve dahil olduğu Jazz Crusaders, Herbie Hancock’s Mwandishi Band, ve Sphere ile T.S. Monk gibi gruplara kadar bir yan adamdan öte bir müzisyen oldu. Sayısız sahne çalışmalarının yanı sıra kendi sahne programları ve kayıtları ile de önemli bir müzisyendir. The Penguin Guide to Jazz onu “kusursuz harmoni” ve “orijinal, duygulu ve hatasız bir ritm duyusu sahibi” olarak niteledi. Buster Williams destekleyici yeteneğinin yanı sıra dinamik ve yaratıcı bas sololarıyla da caz severleri etkisinde bırakır.

Babası da bir basçı olan Williams New Jersey’de büyüdü. Daha akşam okulunda okurken Jimmy Heath ile sahne almaya başladı. Mezuniyetinin ardından gene Ammons ve Sonny Stitt ile çalışmaya başladı. Ardından Dakota Dtaton tarafından işe alınan Williams, Art Blakey, Betty Carter, Carmen McRae, Chet Baker, Chick Corea, Dexter Gordon, Branford Marsalis, Wynton Marsalis, Herbie Hancock, Larry Coryell, Lee Konitz, McCoy Tyner, Illinois Jacquet, Nancy Wilson, Elvin Jones, Miles Davis, The Jazz Crusaders, Ron Garter, Woody Shaw, Sarah Vaughan, Benny Golson, Mary Lou Williams, Hank Jones, Lee Morgan, Jimmy Rowles, Hampton Hawes, Cedar Walton, Bobby Hutcherson, Billy Taylor, Sonny Rollins, Count Basie, Errol Garner, Kenny Barron, Charlie Rouse, Kenny Dorham, Freddie Hubbard ve daha birçok caz devi ile çalışma fırsatı buldu.

30 yıl süren yan adamlığın ardından öne geçmeye ve kendi müziğini paylaşmaya karar verdi. 1991 yılında “1991 Komposizyonuyla” NEA büyük ödülünü aldı. Müzikal çalışmalarını “Something More” isimli grubuna kaydırdı. Kuartetinin yanı sıra Kenny Baron ve Benny Golson ile turnelere katılmaktadır.

Mevcut haliyle “Buster Williams Something More” kuarteti büyük bir basçıdan ve kompozitörden daha fazlasını sunar. Her zaman büyük müzisyenelerle birlikte çalışan Williams ile büyük piyanist George Colligan, alto saksafoncu Steve Wilson ve davulcu Lenn White sahne alacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT