Cameristi Della Scala & Daniel Loza

Cameristi Della Scala & Daniel Loza

Tarihler: 08 Temmuz 2019 Pazartesi ~ 08 Temmuz 2019 Pazartesi 08 Temmuz 2019 20:00

Yer: Aya İrini Müzesi

Ücret: 1. Kategori - 275.00 TL 2. Kategori - 200.00 TL 3. Kategori - 133.50 TL Öğrenci - 56.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Topkapı Sarayı 1. Avlu Sultanahmet Fatih İstanbul

Telefon: 0212 528 45 00

Faks: 0212 512 54 74

Paylaş:

1 Yorum:

istanbul.net.tr Tem 8, 2019 ~ Tem 8, 2019
47. İstanbul Müzik Festivali, 11 Haziran - 8 Temmuz tarihleri arasında müziğe ve şehre farklı bakışlar sunuyor.

LA SCALA ODA ORKESTRASI

HAKAN ŞENSOY şef
DANIEL LOZAKOVICH keman

Marco Enrico Bossi
Intermezzi Goldoniani, op. 127

Johann Sebastian Bach
Keman Konçertosu No. 2 Mi Majör, BWV 1042

Johann Sebastian Bach
Keman Konçertosu No. 1 La minör, BWV 1041

Arvo Pärt
Silouans Song

Edward Elgar
Giriş ve Allegro, op. 47

Arayla 80’ sürer.

“Kendine güveni, yoğunluğu, ustalığı ve yaşının çok ötesindeki müzikal olgunluğunun derinliği ile karşı karşıya kalınca mest olmaktan başka bir şey gelmiyor elimizden.” Le Temps “Bir harika çocuktan çok ötesi” Der Tagesspiegel 18 yaşındaki Daniel Lozakovich şimdiden kırk yıllık solistlere parmak ısırtacak bir kariyere sahip. Genç solist, Vladimir Spivakov yönetimindeki Moskova Virtüözleri Oda Orkestrası ile ilk konserini verdiğinde henüz dokuz, Deutsche Grammophon ile anlaşma imzaladığında ise sadece 15 yaşındaydı.

Avrupa’nın dört bir yanında Fransa Ulusal Orkestrası, Kraliyet Liverpool Filarmoni, Kraliyet Stockholm Filarmoni, İsveç Radyo Senfoni, Suisse Romande Orkestrası, RAI Ulusal Senfoni, Moskova Filarmoni ve 2015’ten bu yana çeşitli kereler solist olduğu Mariinsky Tiyatrosu Orkestrası ile MPHIL 360° festivalinin açılışını gerçekleştirdiği Münih Filarmoni dahil, önemli orkestralar eşliğinde konserler verdiği gibi ABD’de Andris Nelsons yönetimindeki Boston Senfoni Orkestrası eşliğinde Tanglewood Festivali’ne ve Louis Langrée yönetimindeki festival orkestrası eşliğinde Mostly Mozart Festivali’ne konuk oldu; Valery Gergiev yönetimindeki PMF Orkestrası ve Andrés Orozco-Estrada yönetimindeki hr Senfoni Orkestrası ile Asya ve Japonya turnelerine çıktı.

Le Monde’un “tribünlere oynamaktan özellikle kaçınıyor” dediği Lozakovich nefes kesici bir tekniğe sahip olmasına rağmen, pek çok virtüözün aksine yorumlarında dinleyicileri etkilemek için tekniğine değil, müziğin kendisine vurgu yapıyor. Deutsche Grammophon etiketi altında çıkan ilk albümünde kendi deyişiyle, “notaların arkasına saklanmak mümkün olmadığından bir müzisyenin gerçek doğasını ortaya koyan” Bach’ın 1. ve 2. Keman Konçertoları ile 2 numaralı Partita’sını seslendirdi. Lozakovich İstanbullu müzikseverlerle ilk buluşmasında da Record Review’un Menuhin ile kıyasladığı Bach yorumlarıyla karşınızda!

Operanın mabedi sayılan La Scala Tiyatrosu’nun orkestrası belirgin İtalyan karakterinin yanı sıra homojen ve yumuşak tonu ve çok yönlülüğüyle tanınıyor. Oda orkestrasının müzikal karakterinin biçimlenmesinde de Toscanini’den Abbado’ya, La Scala Tiyatrosu’nda bugüne kadar çalışmış tüm büyük şeflerin önemli sanatsal etkisi bulunuyor. La Scala Oda Orkestrası, Expo 2010 Şanghay’dan 2018 Davos Dünya Ekonomik Forumu’na, New York Carnegie’den Moskova Çaykovski Salonu’na, Bonn Beethovenfest’ten Kanarya Adaları Festivali’ne, Hindistan’dan Tunus’a ve Çin’e tüm dünyada konserler veriyor.

- Öğrenci biletleri sadece IKSV gişelerinde satılmaktadır.- Öğrenci izleyicilerimizin kontrol için geçerli kimlik ya da belgelerini yanlarında bulundurmalarını rica ederiz. - Her ayrı gösterim için Siyah, Beyaz, Kırmızı ve Turuncu Lale Kart üyeleri iki (2), Sarı Lale Kart üyelerimiz bir (1) adet bilet için indirim alabilirler.- Konserlere 7 yaşından küçük çocukların getirilmemesi rica olunur. 7 yaş ve üzeri çocuklar için bilet alınması gerekmektedir.- İzleyicilerimizin konserlere vaktinde yetişmek üzere titizlik göstermelerini önemle rica ederiz. Geç kalan izleyicilerimizin girişleri ara ve/veya alkış arasında sağlanacaktır Ara olmayan konserlerde geç gelen izleyiciler salona alınmayacaktır. Bilet iadesi yapılmayacaktır.- Elde olmayan nedenlerden ötürü programda değişiklik yapılabilir. - Programda değişiklik yapılmadığı sürece bilet iadesi yapılmaz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

20,00 de başlayan konser,,saat kaçda bitecek..yardımcı olurmusunuz..
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT