Carlo Domeniconi

Tarihler: 19 Ekim 2009 Pazartesi ~ 19 Ekim 2009 Pazartesi - Saat: 20:00

Yer: Cemal Reşit Rey Konser Salonu

Ücret: 29,50 TL - 19,00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com ve CRRKS Gişe

Adres: Cemal Reşit Rey KOnser Salonu Harbiye Istanbul Adalar İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30 - www.crrks.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 19, 2009 ~ Eki 19, 2009
Program: Besteci Portresi
Cinque Pezzi in stile Classico Opus 56b
Opus 56b Cinque Pezzi in Stile Classico
Tre Preludi Opus 144b
Don Quijote Suite Opus 123
Ara
Perlen des Orients (Dünya prömiyeri)
1001 gece masallarından tınısal imgeler.
Gita (Dünya prömiyeri)
Opus 26 Gita

Carlo Domeniconi
İtalyan kompozitör ve gitarist Carlo Domeniconi, günümüzün en önde gelen gitar sanatçılarından birisidir. Kompozisyonları ağırlıklı olarak gitar üzerineyse de, solo, duo, trio, kuartet ve çeşitli enstrümanlar ile vokalin bileşiminden oluşur. Ayrıca Carlo Domeniconi bugüne kadar, yarısından fazlası solo gitar için diğer yarısı ise çeşitli enstrümanlarla birlikte olmak üzere yaklaşık 20 gitar konçertosu yazmıştır.

Domeniconi’nin eserleri arasından en çok seslendirilenler Medium Sweet Guitar Concerto, iki gitar için Concerto Mediterraneo (Akdeniz Konçertosu), Türk sazı (bağlama) ve gitar için Concerto di Berlinbul (Berlinbul Konçertosu) ve solo keman, soprano, iki gitar, yaylı kuartet, akordeon, piyano, viyola da gamba ve perküsyon için El Trino del Diablo (The Devil’s Trill) bulunmaktadır. Bu son eser Domeniconi’nin 50. Doğum günü için Berlin’de seslendirilmiştir.

Carlo Domeniconi kendi müziğini yorumcu olarak, düzenli konserlerle tüm dünyada 30 yıldır icra etmektedir. Ayrıca bestelerinin birçoğu, David Russell, Alvaro Pierri, John Williams, the LAGQ, Dale Kavanagh, Marco Socías, Pavel Steidel, Shin-ichi Fukuda gibi dünyaca ünlü yorumcular tarafından icra edilmiştir. Koyunbaba, Bir Anadolu Teması Üzerine Varyasyonlar, Jimi Hendrix’e Saygı, Toccata in Blue, Sinbad gibi eserleri konser programlarının vazgeçilmezlerindendir.

Classical Guitar, Le Cahier de la Guitare, Il Fronimo, Gitarre Aktuell, Gitarre und Laute ve Guitar gibi önemli dergilerde Carlo Domeniconi hakkında sayısız makale ve eleştiri yazısı yazılmıştır.

"Domeniconi’nin müziği Doğu ve Batı sentezinin yeniden anlatımıdır. Domeniconi, farklı kültürlerin en mükemmel örneklerini alır ve onları yeniden fakat değişik bir şekilde söyler. Müziğindeki hipnotizma kaçınılmazdır." 2001 New York, Soundboard dergisinde Michel Lydon

"Carlo Domeniconi’nin eserlerinde bir hipnoz unsuru var. Kendinizi ona bırakıyor ve onun idaresindeki müzikten keyif alan şanslılardan biri oluyorsunuz; müziğini analiz etmeye başlıyor ve kendinizi, batılı kulaklarınızın onun müziğini algılayabilmek için yeterli olup olmadığını merak ederken buluyorsunuz.” 2008 Classical Guitar’da Colin Cooper


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT