Carmen Lundy

Tarihler: 04 Kasım 2008 Salı ~ 04 Kasım 2008 Salı - Saat: 20:00

Yer: Cemal Reşit Rey Konser Salonu

Ücret: 46.00-38.00YTL

Nereden Alınır: www.biletix.com, Biletix Satış Noktaları, Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, CRR Gişe

Adres: Darülbedayi Cad. Harbiye İstanbul Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30 - www.crrks.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 4, 2008 ~ Kas 4, 2008
Carmen Lundy
Mark Soskin (Piyano)
Mayra Casales (Perküsyon)
Steve Williams (Davullar)
Darryl Hall (Bas)

"Dünyanın en büyük caz vokalistlerinden biri..." Blues and Soul Magazine
1 Kasım 1954 tarihinde Florida, Miami’de dünyaya gelen sanatçı ünlü basçı Curtis Lundy’nin kız kardeşidir. Çocuk yaşta piyano dersi almaya başlayan sanatçı, şarkı söylemeye annesi Oveida’nın teşvikiyle altı yaşındayken Apostolik Şarkıcılar isimli kilise müziği yapan bir topluluğun çocuk korosunda başlayan Lundy, Steph & Tret ile birlikte vokal duo yaparak The Price Of Silence başlıklı ilk albümünü kaydetti. Miami Üniversitesi Opera bölümüne kabul edilen sanatçı, kısa süre içinde kendisini asıl ifade eden şeyin caz müziği olduğunu fark edince üst dereceyle mezun olacağı Stüdyo Müzik ve Caz bölümüne geçer. 1977 yılında Miami’deki caz kulüplerinde çalıştıktan ve Miami Üniversitesi Big Band’iyle Avrupa’dan Kuzey Afrika’ya kadar pek çok yeri dolaştıktan sonar geri döner ve 1978 yılı baharında New York’a taşınır. Hemen Tri-State area’daki caz merkezleri başta olmak üzere Harlem’den Greenwich Village’a kadar pek çok yerde sahne alır. Çok kısa süre içinde de caz müzik otoriteleri başta olmak üzere tüm caz dinleyicilerini büyüler. 1983 yılında ünlü caz eleştirmeni Gary Giddins, Carmen Lundy için “Caz şarkıcılığı yaklaşık 20 yıl önce kendini yenilemeyi ve çağa ayak uydurmayı bıraktı, bunun sebebini anlamak zor değil, bu yüzden tüm dikkatinizi otantik genç caz şarkıcısı Carmen Lundy’ye vermenizi istiyorum, kendisi bu geleneğe ait her şeye sahip” yorumunu yapar. Lundy, sadece New York’daki ve Kuzey Amerika’daki caz eleştirmenlerini büyülemekle kalmaz İngiltere’den Avrupa’ya ve Asya’ya kadar pek çok caz eleştirmeni etkiler.

Carmen Lundy ayrıca oldukça yetenekli ve başarılı bir ressamdır. Yağlı boya tabloları New York’daki Soho Caz Galeri başta olmak üzere The Jazz Bakery ve Los Angeles’taki Madrid Tiyatrosu gibi pek çok önemli mekânda sergilenmiştir. Tablolarından örnekler, sanatçının albüm kitapçıklarında görülebilmektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT