Çellistanbul

Çellistanbul

Tarihler: 14 Şubat 2020 Cuma ~ 14 Şubat 2020 Cuma

Yer: Özel Saint Benoit Fransız Lisesi - Silüet Salonu

Adres: Kemeraltı Caddesi No: 11 Karaköy İstanbul

Telefon: 0212 244 10 26

Web: https://www.sb.k12.tr/kultur-ve-sanat/siluet/

E Posta: sb@sb.k12.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 14, 2020 ~ Şub 14, 2020

Saint Benoît Lisesi Silüet Salonu ''Çellistanbul'' konserine ev sahipliği yapacak.

Müzikseverler, Saint Benoît Lisesi Silüet Salonu'nda, 14 Şubat Cuma akşamı muhteşem bir konsere tanıklık edecekler. Bu özel gecede, Çellistanbul : '' Aşk, Tutku ve Tango'' konseri ile Silüet Salonunun sahnesini onurlandıracaktır. Çellistanbul'a piyanoda Orçun Orçunsel ve bandoneonda Arjantinli sanatçı Carlos Gustavo Battistessa eşlik edeceklerdir.

Çağ Erçağ: Viyolonsel
Melih Kara: Viyolonsel
Ediz Şekercioğlu: Viyolonsel
Murat Berk: Viyolonsel

Adını, sihirli atmosferi ve tarihi zenginliği ile bilinen İstanbul şehrinden esinlenerek alan Çellistanbul Viyolonsel Kuarteti, 2002 senesinde Murat Berk tarafından kurulmuş, aynı okuldan mezun olup yurt dışında eğitimlerini tamamlayan dört çellistten oluşan grup yurt içi ve yurt dışındaki değerli sanatçı arkadaşlarıyla beraber müzik yapmak ve Türkiye’nin zengin müzik tınısını dünyaya sergilemek amacıyla çalışmalarını sürdürmektedir. Çellistanbul Türkiye’nin önemli salonlarının tümünde defalarca dinleyici ile buluşmuş 38. Ve 42. Uluslararası İstanbul Müzik Festivalleri başta olmak üzere Eskişehir, Kıbrıs Uluslararası Müzik Festivallerinde yer almıştır.

Konuk Sanatçılar:
Orçun Orçunsel:
Piyano

İstanbul’da doğan Orçunsel, 4 yaşında İ.Ü. Devlet Konservatuarı’na girerek ilk piyano çalışmalarına başladı. Daha sonra M.S.G.S.Ü. Devlet Konservatuarı piyano bölümünden, Zeynep Yamantürk ile çalışarak 2004 yılında mezun oldu.

Orkestra şefliği çalışmalarına Prof.Gürer Aykal ile M.S.G.S.Ü.D.K. yüksek lisans programında başlamış, 2008 ve 2009 yıllarında Cem Mansur yönetimindeki Ulusal Gençlik Senfoni Orkestrası'nın şef yardımcılığını üstlenmiş, 2007 yılından bu yana da Dokuz Eylül Senfoni Orkestrası, CRR Senfoni Orkestrası gibi orkestralarla çeşitli konserler vermiştir.

Orçun Orçunsel kompozisyon çalışmaları, düzenlemeler ve film müzikleri yapmakta, uluslararası yarışmalarda jüri üyesi olarak yer almakta ve aynı zamanda da konser piyanisti olarak solistlik kariyerini sürdürmektedir.

Carlos Gustavo Battistessa: Bandoneon

1971 yılında Arjantin Buenos Aires’te doğdu. 14 yaşından itibaren Domingo Mattio ve Jorge Rutman ile çalışarak bandoneon öğrendi. Müzik çalışmalarına profesyonel olarak Buenos Aires’te tango müziği ile başladı. Tango müziği yapan gruplarla Brezilya, Peru, Ekvador, Almanya, Fransa, İtalya, İspanya, İsveç, Norveç, İsviçre, Danimarka, Hollanda, Japonya, Çin, Senegal, ABD gibi ülkelerde bulundu. Ayrıca tango müziği için en özel enstrüman olan bandoneonu yeni yeteneklere öğretmekte ve tango müziğinin dünyada yaşatılmasına katkı sağlamaktadır.

14 Şubat gecesi, Çellistanbul Quartet konuk sanatçılarıyla, Saint Benoît Lisesi Silüet Salonu'nda müzikseverlere büyülü bir müzik gecesi yaşatacaklardır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT