Çellistanbul

Tarihler: 08 Mayıs 2013 Çarşamba ~ 08 Mayıs 2013 Çarşamba 20:00

Yer: Beyoğlu Hayal Perdesi

Ücret: Tam 34.50 TL, Öğrenci 24.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com, mekan gişe

Adres: Meşelik Sokak. No:10 Taksim Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 245 10 48

Faks: 0212 245 63 13

Web: http://http://www.hayalkahvesibeyoglu.com

E Posta: info@hayalkahvesibeyoglu.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 8, 2013 ~ May 8, 2013
Çellistanbul

“Çellistanbul ile çalışmak benim için büyük bir zevkti. Çalışmalarındaki profesyonellikten ve yeteneklerinden çok etkilendim. Çellistanbul her konser serisi için çok renkli bir seçim olcakatır.”
Julian Lloyd Webber, Çellist

“Her bir akoru çalarken yüzlerindeki ifade ve hareketleri müziği olduğu gibi sahneye yansıttı. Grubun kendi aralarında ki uyum, istek ve arzulu çalışları ile birleşip sanki tek kişi çalıyormuşcasına bir bütünlük içindeydi. Zaten yeterince etkileyici olan kilise havasının üzerine birde her notanın yarattığı atmosfer eklenince, çaldıkları eserin kendilerine verdiği hazzı seyirci de eşit olarak hissetti ve adeta müziği grupla bütünleşerek paylaştı. Eserin son notası büyük bir uyum içinde uzadı. Dinleyiciler nefeslerini tuttu. Son nota bitti. Ve büyülenmiş seyirci sessizliği coşkulu alkışları ile bozdu.”
Anna OlejarczykIstanbul - Turkish Daily News

Adını, sihirli atmosferi ve tarihi zenginliği ile bilinen İstanbul şehrinden esinlenerek alan Çellistanbul Viyolonsel Kuarteti, 2002 senesinde Murat Berk tarafından kurulmuş, aynı okuldan mezun olup yurt dışında eğitimlerini tamamlayan dört çellist’ten oluşan gurup yurt içi ve yurt dışındaki değerli sanatçı arkadaşlarıyla beraber müzik yapmak ve Türkiye’nin  zengin müzik tınısını dünyaya sergilemek amacıyla çalışmalarını sürdürmektedir.

Çağ Erçağ, 1985 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’na girerek Jozsef Györfy ve Prof. Doğan Cangal ile viyolonsel çalışmalarına devam etti. Öğrenimi sırasında Akdeniz Gençlik Orkestrası sınavını kazanarak Fransa’da konserler veren sanatçı Lluis Claret’in ve Raphael Wallfish kursuna katılma fırsatı buldu. Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'ndan 1996 yılında mezun olduktan sonra aynı üniversitede göreve başlayan Erçağ, 1999 yılında Antalya Devlet Senfoni Orkestrası sınavını kazanarak 2005 yılına kadar grup şefliği görevini üstlendi. Ülkemizde birçok orkestra ile sık sık solo konserler veren sanatçı, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası'nın solo viyolonselcisi ve Borusan Kuartet'in bir üyesi olarak görevini sürdürmekte.

Melih Kara, 1991 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’ndan Yard. Doç. Nuray Eşen'in öğrencisi olarak mezun oldu. 1991-93 yılında Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın Yüsek Lisans sınıfını Azerbaycan Devlet Sanatçısı Yuri Abdullayev’in öğrencisi olarak tamamladı. 1993 yılında Cenevre Konservatuvarı'nın Perfectionnement (Olgunluk) sınıfına Prof. Daniel Grosgurin’in öğrencisi olarak kabul edildi. Sanatçı, 1996 yılında Cenevre Konservatuvarı’nın Virtuosite sınıfını birincilik ödülü ve Pierre Fernex özel ödülü alarak tamamladı. Eğitimi süresince Mstislav Rostropovich, Janos Starker ve Marcio Carneiro nun kurslarına katılan Kara, Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda öğretim görevlisi olarak görev yapmakta.

Ozan Tunca, 1994 yılında Prof. Doğan Cangalın öğrencisi olarak Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’ndan mezun oldu. 1997 yılında Louisiana Eyalet Üniversitesi’nde Prof. Denis Parker ile Yüksek Lisans, 2003 yılında Florida Eyalet Üniversitesi’nde Prof. Lubomir Georgiev ile Müzik Doktorası'nı tamamladı. Sanatçı, Quartet alla Turca adlı yaylı dörtü ile Eppes Derneği tarafından ödüle layık görüldü. Ayrıca, Florida Eyalet Üniversitesi tarafından üstün başarılı müzik öğrencilerine verilen Pi Kappa Lambda ödülünü aldı. 2002 yılında, Numus 2002 Pan-Am Oda Müziği Yarışması’nda Quartet alla Turca ile birincilik ödülü aldı. Sanatçı, halen Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda öğretim üyesi. Murat Berk, 1980 yılında Prof. Nusret Kayar’ın öğrencisi olarak Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'na girdi.

1986’da, Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Lisans bölümüne Prof. Ali Doğan’ın öğrencisi olarak kabul edildikten sonra 1990 yılında eğitimini tamamladı. Aynı yıl İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nın açtığı sınavı kazanarak viyolonsel sanatçısı olarak orkestraya katıldı. 1993 yılında kazandığı bir bursla İsviçre’de Cenevre Konservatuvarı’na kabul edildi. Yurtdışında öğrenimi sırasında, Mstislav Rostropovich, Misha Maisky, Janos Starker gibi ünlü viyolonselcilerin kurslarına katıldı. Lozan Orkestrası, Tibor Varga Oda Orkestrası ve Cenevre Oda Orkestraları ile çalışma fırsatı buldu. 1997 yılında Türkiye’ye dönen sanatçı, halen İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası ve Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nda görev yapmakta.

- Etkinlikte 18 yaş sınırı vardır.
- Organizasyon şirketi, etkinlik için uygun görmediği kişileri bilet bedelini iade etmek koşuluyla etkinlik mekanına almama hakkına sahiptir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT