Cenk Erdoğan

Tarihler: 24 Aralık 2014 Çarşamba ~ 24 Aralık 2014 Çarşamba 20:00

Yer: Akbank Sanat

Ücret: Tam 23.00 TL Öğrenci 13.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: İstiklal Cad. No:8,Beyoglu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 35 00-01

Faks: 0212 245 12 28

Web: http://http://www.akbanksanat.com

E Posta: akbanksanat@akbank.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 24, 2014 ~ Ara 24, 2014

Ünlü gitarist Cenk Erdoğan 24 Aralık'ta Akbank Sanat sahnesinde...

Kai Eckhardt, Trilog Gurtu gibi starlara eşlik etmiş olan başarılı gitarist Cenk Erdoğan, 1979 yılında İstanbul’da doğdu. Müzik çalışmalarına Özel Kalamış Lisesi’nde Murat Ermutlu ile başladı.

1997 Yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Müzik (Kompozisyon) Bölümüne burslu girmeye hak kazandı. Kamil Özler, Neşet Ruacan, Şevket Akıncı ile gitar teknikleri ve ifade biçimleri ve Aydın Esen, Ali Perret, Can Kozlu, Kamil Özler, "Butch" Morris  ile caz kompozisyonu ve aranje teknikleri üzerine çalıştı. 2000 yılında kurduğu “On Cue” adlı grup ile çeşitli caz kulüplerinde bestelerini çaldı. 2001 yılında müzik bölümünü birincilikle bitirdi.

2004 yılında ünlü müzik okulları "Berklee College of Music" ve "Queens College of Music"ten perdesiz gitar atölyesi yapması için davet aldı. 2008 yılında Baykuş Müzik bünyesinde ve Sinan Sakızlı prodüktörlüğünde ilk albümü “İle”yi kaydetti. Bu albümde Arda Baykurt davul, Alper Kılıç bas çaldı.

Yine aynı sene Çağan Irmak'ın yazıp yönettiği "Issız Adam" adlı filmin müziklerini Aria ile yaptı ve Yeşilçam tarafından 2009 yılında verilen "En İyi Film Müziği" ödülünü ve Direkler Arası Seyircileri Tiyatro Ödülleri'nde "Şems Unutma" adlı oyuna besteledikleri müziklerle "Özgün Tiyatro Müziği Ödülü"nü Jehan Barbur ile aldı.

2009'da kendi adını taşıyan triosu feat. Tineke Postma ile 16. İstanbul Caz Festivali ve 19. Akbank Caz Festivali'nde çaldı. Aynı sene Yinon Muallem Ensemble ile Bochum’da düzenlenen 2009 Karawane Festivali'nde çaldı. Yine aynı sene Nihan Devecioğlu ve Adam Matta ile oluşturduğu trio ile Salzburg Müzik Festivali, Bayreuth Genç Sanatçılar Festivali ve Bonn Yaz Festivali'nde çaldı.

2010 yılında Orhan Osman'ın kurduğu "Tukophony All Stars" grubu ile Trilog Gurtu ve Dominique di Piazza ile çaldı.

Yine aynı yıl, "Tukophony All Stars" ile Dave Weckl, Erci Levy, Kai Eckhardt, Göksel Baktagir ve Nedim Nalbantoğlu'na eşlik etti.

2011 yılında Ron Scudder'in prodüktörlüğünde ikinci stüdyo albümünü San Francisco'da Bird & Egg Stüdyoları'nda kaydetti. Bu albümde efsane basçı Kai Eckhardt ve Jason Lewis ile çalıştı. Amerikada Berkeley Jazz School Records etiketiyle yayınlanan albüm, Türkiye’de Baykuş Müzik etiketiyle yayınlandı.

Halen çalışmalarına "Aria Music" ile film ve dizi müzikleri yaparak ve kendi adını taşıyan triosu ile konserler vererek devam etmektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT