Chick Corea ve Gary Burton

Tarihler: 31 Mart 2011 Perşembe ~ 31 Mart 2011 Perşembe - Saat: 20:00

Yer: Cemal Reşit Rey Konser Salonu

Ücret: 1. Kategori: 89,00 TL - 2. Kategori: 78,00 TL - 3. Kategori: 67,00 TL - 4. Kategori: 56,00 TL

Nereden Alınır: Biletix.com, Biletix Gişeleri, Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, CRR Gişe

Adres: Darülbedayi Cad. Harbiye, Şişli İstanbul Adalar İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 31, 2011 ~ Mar 31, 2011

İspanyol kökenli ,16 grammy ödülüne sahip olan piyanist Chick Corea, caz tarihine damgasını 1968 tarihinde ilk üçlüsü, Miroslav Vitous ve Roy Haynes ile birlikte kaydettiği Now He Signs, Now He Subs adlı albümüyle vurdu.

Yetmişli yıllarda Circle adlı grubuyla avangard caz akımına da yaklaşan piyanist, en büyük süksesini Return to Forever grubuyla yaptı.

Seksenli yıllarda ise kurduğu electric band ile füzyon müziğine yeni bir soluk katarak, caz dünyasına Dave Weckl ve John Patitucci gibi iki büyük müzisyeni armağan etti.

Caz tarihine, My Spanish Heart, Windows, Spain, Matrix gibi müthiş eserler kazandıran Corea, aynı zamanda eşsiz bir klasik müzik yorumcusudur.

Günümüzde yaşayan en büyük vibrafon sanatçılarından biri olan Gary Burton müzikal kariyerine 1964`te Stan Getz`in grubundaki performansıyla başlamıştır. 1968 yılında genç yaşında Down Beat dergisi tarafından verilen yılın caz adamı ödülünü kazanmıştır. Kendi quartetında yetiştirdiği gitaristlerle de dikkat çeken Burton`un yanından Pat Metheny, Wolfgang Muthspiel, Kurt Rosenwinkel gibi pek çok gitarist geçmiştir.

Chick Corea,Gary Burton birlikteliği 1972 yılında Ecm Records etiketiyle yayınlanan Crystal Silence albümüyle başladı. Albüm o kadar büyük yankı uyandırdı ki, daha sonra Duet ve Zürih Konseri adında ikinci çalışma yine Ecm Records etiketiyle yayınlandı. İkili bu muhteşem kaydın anısına 2008 yılında The New Crystal Silence adında bir albüm daha yayınladı. Albümün ilk bölümü Sidney Senfoni orkestrasıyla birlikte Sidney Opera Salonunda kaydedildi, ikinci bölümü ise Molde caz festivalindeki düo performanstan oluşmaktadır.

Bu konserde; modern caz dünyasının iki büyük ismi Chick Corea ve Gary Burton ender bir araya geldikleri düet projesini CRR Sahnesine taşıyorlar.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT