Chivas Jazz Knights, Dianne Reeves Quintet

Tarihler: 01 Kasım 2012 Perşembe ~ 02 Kasım 2012 Cuma Saat:22:00 - 00:00

Yer: Nardis Jazz Club

Ücret: 70 TL

Nereden Alınır: Nardis Jazz Club Gişe

Adres: Kuledibi Sok. No:14 Galata Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 244 63 27

Web: http://http://www.nardisjazz.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 1, 2012 ~ Kas 2, 2012

Dianne Reeves (vo), Martin Peter (p), Rumero Lumambo (g), Reginald Veal b), Terreon Gully (d).

Vokalist bir baba, trompet çalan bir anne, basçı bir amca gibi aile üyeleri sayesinde müzikal genlere sahip olan Dianne Reeves, küçüklüğünde piyano dersleri alarak müziğe ilk adımlarını atmış ve 16 yaşında Clark Terry ile tanışması ve trompetçinin kendisinin mentoru haline gelmesiyle vokal kariyerindeki en önemli başlangıcı yapmıştır.

Üniversitede okuduğu yıllarda Latin Amerikan müziğine olan ilgisi artan vokalist, dünya müziğiyle hep yakından ilgilenerek farklı vokal tekniklerini incelemeye başlıyor ve 1977 yılında ilk albümünü kaydeden Reeves, 1987 yılında Blue Note/EMI etikeyle albüm çıkaran ilk vokalist oluyor.

80'li yılların başında Harry Belafonte ve Sergio Mendes’le turnelere çıktıktan sonra 82 senesinde kendi grubunu oluşturarak caz festivallerinde sahne almaya başlayan Reeves, bugüne kadar 3 sene arka arkaya “En İyi Caz Vokal Performansı” Grammy ödülünü almaya hak kazanmış tek vokalisttir. 30'dan fazla sene içinde big bandlerden, 2 sene önce izlediğimiz 2 gitar 1 vokalden oluşan “Strings Attached” gibi birçok farklı türde proje gerçekleştirmiş olan vokalist, albüm kaydının yanında canlı konser performanslarının da keyfinin bir başka olduğunu belirtiyor. “Seyirci kavramını seviyorum çünkü seyirciler en ince detayı canlı olarak farkeden aktif dinleyicilerdir” diyen Reeves’in 20'ye yakın albümü bulunuyor.

Bugün aramızda olmayan Sarah Vaughan gibi birçok büyük vokalistin günümüzdeki en önemli temsilcisi olarak nitelendirilen Reeves, gitarist Romero Lubambo’yla çok uzun zamandır birlikte çalışmakta. Birçok albümün yanında beraber farklı projelerde de canlı konserler vermiş ve turnelere çıkmış olan bu keyifli grubu Nardis sahnesinde Chivas Jazz Knights konserleri kapsamında dinlemek çok büyük keyif olacak!

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT