Christian McBride

Tarihler: 24 Kasım 2011 Perşembe ~ 25 Kasım 2011 Cuma - Saat: 22:00

Yer: Nardis Jazz Club

Ücret: 60 TL

Nereden Alınır: Nardis Jazz Club

Adres: Kuledibi Sok. No:14 Galata Beyoğlu İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 244 63 27

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 24, 2011 ~ Kas 25, 2011

Christian Sands (p), Christian McBride (b), Ulysses Owens Jr (d, sticks).

Basçı bir baba ve amcaya sahip olan Christian McBride, müzik hayatına bas gitarla başladı ve Julliard School’a girmesiyle kontrbasa geçti. Birçok farklı müzik grubunda basçı, besteci ve aranjör olarak çalışmanın dışında aynı zamanda öğretim görevlisi de olan McBride, son yirmi yıldır caz dünyası için vazgeçilmez bir yere sahip. Bugüne kadar beraber çaldığı caz müzisyenleri arasında Freddie Hubbard, Sonny Rollins, J.J. Johnson, Ray Brown, Milt Jackson, McCoy Tyner, Roy Haynes, Chick Corea, Herbie Hancock, Dianne Reeves, Toots Thielemans, David Gilmore ve Pat Metheny’i sayabiliriz. Sadece caz dünyasında değil R&B dünyasında da hem müzisyenlik yapmış hem de Chaka Khan, Natalie Cole, James Brown gibi gruplara aranjörlük görevini hakkıyla yerine getirmiştir.

Pop, rock dünyasındaki müzikal birlikteliğinde ise en önemli yeri Sting’in aldığını söyleyebiliriz. Ama bu kadar çok farklı insanla, farklı oluşumlarda çalıyor olması O’nun müziğe kattığı zerafetten hiçbir şey eksiltmedi. Her zaman çaldığı orkestraya büyük bir saygıyla, o kendine özgü sesi yaratmaya ve kendi deyimiyle “Sanatsal becerilerini göstermekten ziyade, çaldığı her ortamda daha rahat ve yaratıcı bir müzikal zemin hazırlamaya” devam etti. Bugüne kadar iki yüz ellliye yakın kayıtta çalmış Grammy ödüllü müzisyeni biz en son on parçalık “Kind Of Brown” albümüyle hatırlıyoruz.

Albümde kendisine piyanoda Eric Reed, alto saksafonda Steve Wilson, davulda Carl Allen ve vibrafonda Warren Wolf’tan oluşan yeni kurduğu akustik beşlisi eşlik ediyor.Basçılığının yanında McBride aynı zamanda müzik camiasında oldukça hatırı sayılır bir sözcü. 1997 senesinda Bill Clinton’ın düzenlediği bir toplantıda “Irkçılık ve Performans Sanatları” üzerine bir konuşma yapmış. 2000 senesinde Jazz Aspen Snowmass Summer Sessions’ın Sanat Yönetmenliğini üstlenmiş.

2005 senesinde kendisine Harlem’deki Jazz Müzesi’nin müdür yardımcılığı görevi verilmiş. Aynı zamanda da Los Angeles Philarmonic Association’ın yaratıcı başkan yardımcılığını yapıyor kendisi. Sadece müzikal değil sosyal olaylarla da son derece ilgili ve aktif olan bu başarılı müzsiyeni Nardis’in onuncu senesinde ağırlamaktan mutluyuz. Siz de senenin en güzel konserlerinden birini izlemek istiyorsanız bu iki geceyi kaçırmayın!

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT