“City Star Nights by Converse” Tüm Hızı ile Devam Ediyor…

Tarihler: 29 Kasım 2009 Pazar ~ 29 Kasım 2009 Pazar - Saat: 21:00

Yer: Indigo

Adres: İstiklal Cad. Akarsu Sok. Mısır Apt. No:1-2-4-5 İstanbul İstanbul İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 29, 2009 ~ Kas 29, 2009
City Star Nights by Converse, sezonun ikinci konserinde 29 Kasım akşamı Indigo’da Danimarkalı topluluk Efterklang’ı ağırlıyor.

“City Star Nights by Converse” sezonun 2. konseri ile devam ediyor. Büyülü canlı performanslarıyla gönülleri fetheden Danimarkalı topluluk Efterklang, 29 Kasım Pazar akşamı Indigo sahnesinde Türkiye’deki ilk konserini gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Kopenhag’ın Efterklang’ı, İngiliz şirket The Leaf Label tarafından 2004 yılında yayınlanan ilk albüm “Tripper” ile, yoğun klasik müzik etkileşimlerini post-rock’a giydirerek deneysel bir oda müziğine dönüştüren Amerikalı topluluk Rachel’s misali bir girizgâh yapmıştı. Şirketin 15 yıllık tarihinde en hızlı satışı yakalayan ilk albüm olarak derece kazanan “Tripper”ın ardından gelen EP’ler ve 30’u aşkın konuk müzisyeni ağırlayan 2007 tarihli ikinci albüm “Parades” ile Efterklang, daimi bir yükselişte olduğunu kanıtlamıştı. Efterklang’ın özenli tınıları; electronica, post rock ve art pop’un görkemli bir kesişimine işaret ediyor. Grubun kimliğinin en keskin özelliği de müziklerinde ustaca kotarılmış orkestral kurguları vokallerden yoksun bırakmıyor olmaları. Benzer aranjmanlarla tanıdığımız diğer birçok gruptan farklı olarak Efterklang, vokal düzenlemelerine de müziğe gösterdiği titizliği gösteriyor ve parçalarında bu anlamda derin ve dopdolu bir bütünlük oluşturuyor.

Topluluğun dört kişiden oluşan çekirdek kadrosu, konserlerde yerini gösterişli orkestralara bırakıyor. İlk günlerinden beri, şarkı yazma, kaydetme ve müzikleriyle ilgili her türlü detayı kendi başlarına kurgulayarak “kendi kendine yetme” anlayışını benimseyen ekip, çarpıcı renkler ve grafiklerle büründükleri görsellikle de sağlam karakterini net olarak ortaya koyuyor. Efterklang`ın aynı zamanda Rumraket isimli bir plak şirketi de var. Aslen grubun kendi işlerini yayınlamak üzere 2003 yılında kurulan Rumraket, bugün sofistike deneyselciler Grizzly Bear ve İzlanda’nın gururu amiina gibi çok özel isimlere ev sahipliği yapıyor.

Bant Dergisi ile birlikte gerçekleştirilen “City Star Nights by Converse” gecesini kaçırmamanızı öneririz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT