Claire Huangci - İstanbul Resitalle

Claire Huangci - İstanbul Resitalle

Tarihler: 15 Aralık 2018 Cumartesi ~ 15 Aralık 2018 Cumartesi 15 Aralık 2018 20:00

Yer: Sakıp Sabancı Müzesi the Seed

Ücret: 1. Kategori - 300.00 TL 2. Kategori - 250.00 TL 3. Kategori - 200.00 TL 4. Kategori - 150.00 TL Ayakta - 100.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Sakıp Sabancı Cad. No:42 Emirgan Sarıyer İstanbul

Telefon: 012 277 22 00

Faks: 0212 229 49 14

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 15, 2018 ~ Ara 15, 2018
10 yaşında "Harika Çocuk" olarak ABD Başkanı Bill Clinton için özel bir konserde çalan bol ödüllü piyanist Claire Huangci, bu kez İstanbul Resitalleri'ne dünyanın en prestijli uluslararası piyano yarışmalarından 2018 Geza Anda Zaferi ile konuk oluyor!

Chopin Magazine'nin "Tsunami etkisi yaratıyor" diye tanımladığı  Çin asıllı Amerikalı piyanist bir peri kızını andıran zarif görünüşünün tersine piyano başında klavyeye olan kuvvetli hakimiyeti ile izleyenleri şaşırtarak kendine hayran bırakıyor. Hıncal Uluç, ilk İstanbul Resitali sonrası Claire Huangci için Sabah'ta tam sayfa ayırarak "Madonna değil, Claire Huangci!" başlıklı yazısında " ... sahneye bir fırtına gibi girdi; girdiği anda da seyirciyi avcunun içine aldı…" diye yazmıştı.

6 yaşında piyanoya başlayan ve müzik eğitimi için Curtis'e kabul edilen Çin asıllı New York doğumlu Claire Huangci'nin tanrıvergisi olağanüstü yeteneği öyle büyük bir dikkat çekti ki bir yıl sonra Amerikan FOX televizyonlarında "profesyonel bir piyanistin becerilerine sahip, piyano dehası 'dahi çocuk' olarak ilan edildi. Sanatçının kazandığı birçok yarışma arasında 2018 Geza Anda Birinciliği ve 2013 Van Cliburn Jüri Özel Ödülü'nün yanı sıra  ilk akla gelenler, Hamamatsu Uluslararası Piyano Yarışması "Olağanüstü Başarı Ödülü" (2006) ve ABD Chopin Yarışması (2010) Birinciliği.

Ödüllü piyanist Huangci, 1999 yılında World Festival Orchestra ile Cincinatti'de 'Grand Prize' aldı ve Carnegie Hall'da ilk konserini (zafer konseri) verdi. Philadelphia Orkestrası'nın yarışmasını kazanarak orkestra ile Wolfgang Sawallisch batonu altında çalma ayrıcalığına erişti. 2006'da New York'ta 57. Kosciuszko Chopin Uluslararası Piyano Yarışması'da birinci oldu. Amerika Birleşik Devletleri'nin bir çok kentinde resitaller verdi, orkestralar ile konçertolar çaldı. Shanghai Expo'nun açılışında sahneye çıktı.

2006 Hamamatsu Uluslararası Piyano Yarışması'nda "Olağanüstü Başarı" ödülünün ardından 2007 yılında Avrupa konserlerine başladı. China Philharmonic eşliğinde konser verdi. Südwestdeutsche Philharmonie orkestrası ile İsviçre ve Almanya'da Prokofiev’in 2 numaralı Piyano Konçertosu'nu seslendirdiği iki büyük turne yaptı. 2008 yılında artan konser trafiği içinde dünyanın dört bir köşesinde çalmaya devam etti. 2009 yılında Almanya'da yapılan uluslararası Chopin yarışmasını kazanan Huangci, 2010 yılında da yine Amerika'da düzenlenen ulusal Chopin piyano yarışmasında da birinci oldu.

Claire Huangci'nin sahneye çıktığı salonlar arasında Vienna Konzerthaus (Viyana), Mozarteum (Salzburg), Carnegie Hall (NewYork), Tonhalle (Zürih) gibi dünya salonları ve davet aldığı festivaller arasında Aspen Festivali, Chopin Duszniki Festivali, Kissinger Sommer, Schwetzinger Festspiele ve Yokohama Müzik Festivali gibi festivaller yer alıyor. Claire Huangci, Tchaikovski: "Sleeping Beauty" ve Prokofiev: "Romeo & Juliet" seslendirdiği ilk solo albümünün kayıtlarını 2013'te tamamladı. 2015'te yayınlanan Scarlatti albümü Gramophone Magazine tarafından "Editorün Seçimi" etiketini aldı. Son albümü "Chopin Diary" ise  2017'de yayınlanan sanatçı müzik çalışmalarına Almanya'da devam ediyor; Avrupa, Amerika Birleşik Devletleri ve Asya ülkelerinde konser ve resitallerini sürdürüyor.

İstanbul Resitalleri “Sıradışı Sanatçılar” Demektir.

İstanbul Resitalleri 2018-2019 Sezonu diğer konserleri için lütfen tıklayınız

-Resitaller, tam belirtilen saatte başlar ve kapılar kapanır.-Alkış arasında kapılar açılmaz. -Geç kalan konuklar resitalin ikinci yarısını izleyebilirler.-Ara verilmeyen resitallerde bu uygulama yapılamamaktadır. -Konukların resital başlama saatinden en az 30dk. önce salonda bulunmaları önerilir.  -İstanbul Resitalleri, tarih sanatçı ve yer değişikliği yapma hakkını saklı tutar. -12 yaşından küçükler alınmaz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT