Cobario

Tarihler: 04 Temmuz 2018 Çarşamba ~ 04 Temmuz 2018 Çarşamba 04 Temmuz 2018 20:30

Yer: Ankara CerModern

Ücret: 1. Kategori - 39.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 4, 2018 ~ Tem 4, 2018
Avusturya’nın Viyana şehrinden ödüllü enstrümantal üçlü Cobario,dinleyicisiyle buluşuyor.

Avusturya’nın Viyana şehrinden ödüllü enstrümantal üçlü Cobario, dünyanın neresinde olursa olsun iki gitar ve bir kemanla gittikleri her yerde dinleyicilerini büyüleyerek dünyanın yarısını gezdi. Eski sokak sanatçısı olan grup gittiği her yerden ilham alarak dinleyicilerini dünya genelinde bir müzik seyahatine çıkarmaktan zevk alır. Bu müzikal macera yalnızca İrlanda’nın yemyeşil tepelerine ilerlemek için Güney Amerika’nın tozlu çöllerinden başlayabilir, genç müzisyenler tipik Viyana cazibesiyle akşam boyunca rehberlik ederken her zaman geleneksel Viyana kafelerinin atmosferine dair bir ipucu verir.

Çok seyahat eden bu hevesli gezginler Herwigos (keman, viyola, piyano), El Coba (gitar) ve Giorgio Rovere (gitar) on yıldır hayalci ve melankolik seçme ezgileri, virtüöz sololarıyla olduğu gibi enerjik ve ilginç düzenlemeleri ile dinleyicilerine müzik ziyafeti yaşatıyorlar. Bu durum onlara beşinci albümleri olan “Zehn Welten” (“On Dünya”)’i yayınlamaları için mükemmel bir ortam hazırladı. Dinleyiciler, deniz haritasına benzeyecek şekilde tasarlanan CD kitapçığından başlayarak müzikal bir keşif yolculuğuna çıkmaya davet ediliyor. Bestelerin her biri Cobario tarafından yaratılıp keşfedilmiş ayrı bir dünya sunuyor.

Viyana vahşi batı ezgisinde “Goldrausch Variationen” (“Goldrush Variations”) ve Ennio Morricone’nın “Bir Zamanlar Batıda” eseri, Bach’ın sıra dışı bestelerinden ustaca izler taşır. Mevcut eserlerle benzerlik, Viyanalıların kendi ironisi eksik olmadan, tamamen tesadüfîdir. Aslında “Goldrausch Variationen” gerçekten Cobario’nun kendine özgü sesini temsil eder. Tek bir söz söylemeden üç müzisyen, iki gitarı ve sadece kemanı ile renkli ve duygusal hikâyeler anlatır. Cobario’nun da büyük film meraklıları olması hiç de şaşırtıcı değil. “Vol de Nuit” (Gece Uçuşu) bestesi sessizce ve sakin bir deniz gibi melankolik bir şekilde yükselir, canlılık kazanır ve büyük bir girdap içine döner, daha hızlı ve daha hızlı dönerek son notaları dinleyiciyi heyecan ve keyif dolu bir zaman bırakır. Öte yandan “Nemesis”, özellikle viyola, gitar ve piyano için yazılmış olduğu gibi tamamen farklı sesler dizisi açar. Bu nedenle, Giorgio konser gitarını piyanoyla ve Herwigos kemanını viyolayla değiştirir.

Cobario müzik yolculuğuna 2006 yılında Barselona sokaklarında sokak sanatçısı olarak başladı. Üçlü kısa sürede dünyayı gezen sokak sanatçıları olarak tecrübelerinden ilham alarak kendi karakteristik müzik tarzlarını oluşturdular.  Kamusal alanlarda kendilerine bu kadar özel bir performans sergileme imkânı veren şey, seyircilerle olan etkileşimin yarattığı eşsiz enerjiydi. Üçlü tüm seyahat anekdotlarını ve maceralarını müziklerine ekleyerek tipik Viyana cazibesiyle dolu performanslar sergiledi. Çok geçmeden Cobario, Avrupa, Kuzey Amerika ve Asya’da festival ve konser salonlarında gösteri yapmaları için davet edildi. Cobario’nun son besteleri ve büyüleyici oyun tarzı, yeni albümleri “Zehn Welten” (“On Dünya”) üzerinde etkileyici bir şekilde gösterdiği gibi, benzersiz sokak sanatçılığının da enerjisini yayıyor.

Herwig Schaffner, “Herwigos”, 8 yaşında keman ve piyano çalmaya başladı. 16 yaşındayken Salzburg’un prestijli Mozarteum Üniversitesi’ne kabul edildi. Avrupa gençlik orkestrası dahil çeşitli orkestralarda çaldı ve Yehudi Menuhin ve Sandor Vegh yönetiminde sahne aldı. Geniş orkestra turları Avrupa ve Asya’da bulunmasını sağladı.

Georg Aichberger, “Giorgio Rovere”, 14 yaşında gitar çalmaya başladı. Birkaç yıl boyunca kendi kendini eğiten sanatçı çeşitli gruplarda çaldıktan sonra Viyana Sydney Müzik Konservatuarı Müzik ve Sahne Sanatları Üniversitesi’ne katıldı. Müzik kariyeri onun da İspanya, Fransa, İngiltere, Macaristan ve Hırvatistan gibi birçok ülkede bulunmasını sağladı.

Jakob Lackner, “El Coba”, genç yaşlarından beri akustik gitarları onu büyülerdi. Birkaç yıl boyunca kendi kendini eğiten Jakob, Peter Ratzenbeck gibi ünlü gitaristlerle çalmaya başladı. 20 yaşına kadar çok sayıda müzik projesinde yer aldı. Farklı stilleri olan birçok grupta çaldı ve nihayetinde 2007’de Cobario’yu kurdu.

*PDF Biletinizi Yazdırmayı Unutmayınız.*Etkinlik bistro masa ve yemekli masa düzenindedir.Yemekli masa tercih edenler (0312) 310 00 00/140 numarasından rezervasyon yaptırmaları rica olunur.*CerModern etkinlik ile ilgili değişiklik yapma hakkını kendinde saklı tutar.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT