CRR Senfoni Orkestrası ve Tasmin Little

Tarihler: 28 Mart 2015 Cumartesi ~ 28 Mart 2015 Cumartesi 20:00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: 1. Kategori - 83.50 TL 2. Kategori - 63.50 TL 3. Kategori - 33.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Darülbedayi Caddesi Harbiye 80200 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Faks: 0212 231 54 97

Web: http://http://www.crrks.com

E Posta: info@crrks.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 28, 2015 ~ Mar 28, 2015

Günümüzün önde gelen virtüözlerinden biri olan Tasmin Little, CRR Senfoni Orkestrası ile 28 Mart'ta harika bir performansa imza atacak.

Rengim Gökmen
: Şef
Tasmin Little: Keman

Program

Cemal Reşit Rey Enstantaneler (Senfonik İzlenimler)
J. Sibelius Keman Konçertosu, Re Minör, Op. 47

Solist: Tasmin Little

Ara

J. Brahms Senfoni No.1 Do Minör Op. 68

Tasmin Little
“Günümüzün fevkalade kemancılarından biri”    Music-Web International

Keman repertuvarının en önemli eserleri arasında yer alan Sibelius Keman Konçertosu ‘nu seslendirecek olan Tasmin Little ilk kez CRR Konser Salonu’nda müzikseverlerle buluşuyor.

Sanatçı, aralarında Carnegie Hall, Musikverein, Concertgebouw, Philharmonie, Vienna Konzerthaus, South Bank Centre, Royal Albert Hall ve Lincoln Center gibi prestijli salonların bulunduğu 3 kıtada da konser vermiştir. Bu zamana dek  Berlin Senfoni, Hong Kong Filarmoni, Londra Senfoni Orkestrası, Londra Filarmoni, New York Filarmoni, Seattle Senfoni, Singapore Senfoni, Western Australia Senfoni ve tüm BBC Orkestraları’nı da içeren, uluslararası üne sahip orkestralarla sahne almıştır. 

Ödül dolu kariyerine birçok uluslararası konser ve resital performansları, ustalık sınıfları  ve sosyal hizmet çalışmaları sığdırmıştır. Diskografisi ve konserleriyle geniş bir repertuvara sahip olan Little, Willem Jeths, Robin de Raaf, Stuart MacRae, Robert Saxton and Dominic Muldowney gibi çağdaş bestecilerin eserlerinin ilk seslendirilişlerini gerçekleştirmiştir. Yakın zamanda ise besteci Roxanna Panufnik’in Four World Seasons eseri 2012 Londra Olimpiyatları kutlamarı kapsamında Music Nation haftasınında BBC’de yayınlanmıştır.

Etkileyici bir kayıt koleksiyonunu sahip olan Little’ın yakın zamanda çıkardığı iki kayıt eleştirmenler tarafından 5 yıldız ile değerlendirilirken, Gramophone Dergisi tarafından “Editörün Seçimi”, BBC Radio 3 tarafından “Haftanın CD’si” seçilmiştir ve önemli klasik müzik listelerinde üst sıralarda yer almıştır. Şefliğini Edward Gardner’ın yaptığı Ulusal İskoçya Orkestrası ile Elgar keman konçertosu kaydı, 2011 Classic BRIT ödüllerinde “Eleştirmenlerin seçimi” ödülünü kazanmıştır. 2013 yılında Edward Gardner şefliğinde BBC Filarmoni ile çıkan Britten konçerto kaydı ise “coşku dolu bir kayıt”, “virtüözitesi, nefes kesici” “CD’sı yapılan en iyi versiyon” gibi olumlu eleştiriler almıştır. Ayrıca yaptğı sosyal müzik programlarıyla, içinde Gramophone ödülü de olduğu bir çok ödül kazanmıştır.

2013/14 sezonunda Amerika’da Chauttauqua ve Newpoer festivalinde, devamında Royal Filarmoni Orkestrası, BBC Galler Ulusal Orkestrası, Bournemouth Senfoni Orkestrası, Ulster Orkestrası ve İskoçya Oda Orkestrası ile konserler vermiştir. 2014 yılında Avustralya’da Townsvill Festivalinde yer alarak, 11 günde 10 konser veren sanatçı, 2014 Kasım ayında ise Vancouver Senfoni Orkestrası ile Korngold keman konçertosunu çaldığı bir kayıt çıkardı.

Tasmin Little, çocuklar ve sanat için kurulan Prens Vakfı ve benzeri birçok müzik vakfının temsilcisidir. Ayrıca Bradford, Leicester, Hertfordshire ve City of London Üniversiteleri tarafından Onur Derecesi almıştır.

Tasmin Little, 1757 yapımı Giovanni Battista Guadagnini kemanı çalmaktadır.

- 7 yaşından küçük çocuklar etkinliğe alınmamaktadır. 7 yaş ve üzeri bilete tabidir.
- Konser başladıktan sonra salona izleyici alınmayacaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT