CRR Senfoni Orkestrası

Tarihler: 21 Kasım 2018 Çarşamba ~ 21 Kasım 2018 Çarşamba 21 Kasım 2018 20:00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: - Tam 36.50 TL İndirimli 26.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Darülbedayi Caddesi Harbiye 80200 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Faks: 0212 231 54 97

Web: http://www.crrkonsersalonu.org/

E Posta: info@crrkonsersalonu.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 21, 2018 ~ Kas 21, 2018
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cemal Reşit Rey Konser Salonu Genel Sanat Yönetmenliği “Su Oratoryosu”nu evrensel bir çalışma olarak sanatseverlerle buluşturuyor.

Şef
: Oğuzhan Kavruk
Beste: Pike Axundova

Tutu Aydınoğlu piyano
Berk Dalkılıç tenor
Bengisu Çimen soprano
Zabite Alıyeva hanende
İsmayıl Zülfüqarov tar
Elvin Novruzov kamança
Nicat Mesimov balaban

Üstün lirik söyleyiş ve sanatlı anlatımıyla Türk Edebiyatı`nın büyük şa¬irlerinden Fuzuli`nin bir söz şaheseri olan Su Kasidesi (Kasîde Der-Na’t-ı Hazret-i Nebevî) 21. yüzyılda yeniden nefes buluyor. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cemal Reşit Rey Konser Salonu Genel Sanat Yönetmenliği “Su Oratoryosu”nu evrensel bir çalışma olarak sanatseverlerle buluşturuyor. “Su Oratoryosu” doğuda çok sesli müziğin öncüsü olan Üzeyir Hacıbey¬li’nin izinden giden Pike Axundova tarafından bestelendi. Oratoryanun librettosu da Axundova tarafından yazıldı. Su Oratoryosu, Fuzıli’nin 32 beyitten oluşan kasidesinin 29 beyitini kap¬sıyor. Oratoryo “Gönlümdeki Odlar”, “Yüzün Gül-zar”, “Gam Guni İtme”, “Susuzum Sahrada”, “Ahmed-i Muhtar”, “Ya Habibillah”, “Şeb-i Mirac, “Vehm” ve “Aşk Bu” olmak üzere 9 bölümden oluşuyor. Enstrümantasyon ve orkestrasyon tekniğiyle makamsal geçişler detaylı şekilde düşünülerek bestelenen oratoryoda, Anadolu kültür ve ruhu da en ince şekilde işlendi. Batı müziği enstrümanlarının yanı sıra Türk kül-türüne ait enstrümanların da özlerine sadık kalarak kullanıldığı eserin icrasında, klasik şan yorumcuları ve Türk müziği yorumcuları birlikte aynı sahneyi paylaşacaklar. Fuzuli’nin Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e yazdığı bir sevgi şi¬iri olan kaside “ben”i küçültüp “o”nu yücelterek bütün zamanlara hitap etmektedir. 

Batı ve doğu enstrümanlarının bir arada kullanılarak evrensel bir nitelik kazanan Su Oratoryosu ile; dünya müzik kültürü tarihine kalıcı bir eser bırakmak, Türk dil, dinve kültürünü dünyaya duyurmak ve bunu gelecek nesillere layıkıyla aktarmak amaçlanıyor.

- Konser başladıktan sonra gelen misafirlerimiz balkon kısmına alınacaktır.- 7 yaş ve üzeri bilete tabidir. 7 yaş altı salona alınmaz.- İndirimli Biletler: Öğrenci, Öğretmen, Basın Kartı Sahipleri, Engelliler, 60 yaş üstü, Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri için geçerlidir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT