CRR Türk Müziği Topluluğu

CRR Türk Müziği Topluluğu

Tarihler: 05 Kasım 2018 Pazartesi ~ 05 Kasım 2018 Pazartesi 05 Kasım 2018 20:00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: - Tam 36.50 TL İndirimli 26.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Darülbedayi Caddesi Harbiye 80200 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Faks: 0212 231 54 97

Web: http://www.crrkonsersalonu.org/

E Posta: info@crrkonsersalonu.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 5, 2018 ~ Kas 5, 2018
R. Hakan Talu şefliğinde gerçekleşecek olan CRR Türk Müziği Topluluğu konseri, dinleyicisiyle buluşmaya hazırlanıyor.

“Vefatının 60. Yılında Yahya Kemâl Beyatlı’nın Ses Dünyası” - CRR Türk Müziği Topluluğu

Şef: R. Hakan Talu

"Türk edebiyatının başta gelen isimlerinden birisi olan Yahya Kemâl Beyatlı özellikle şiirlerinde Türk müziği ile ilgili birçok bestekâr, makam ve eser isimlerine yer vermiş, adeta küçük şifrelerle bizlere kendi müziğimizi hatırlatmaya çalışmıştır.

1908’de Paris’te yazdığı “Mahurdan Gazel”de Mahur makamından, 1927’de Varşova’da kaleme aldığı “Kar Musikileri” şiirinde  Tanburi Cemil Bey’den, 1 Mayıs 1940’ta Akşam gazatesinde yayınlanan “Itrî” şiirinde Tekbir, Nevakâr, Nât ve ayinden, “Eski Musiki” şiirinde Seyid Nuh, Hâfız Post, Dede Efendi, kemençe, tanburdan, “Yol Düşüncesi” şiirinde Tekbir, Nevakâr, Itrî’den, Tanburi Cemil’in “Ruhuna Gazel”de Rast, Mahur, Uşşak ve Muhayyer makamlarından bahsetmesi, İsmail Dede şiiri, Avrupa seyahatlerine Tanburi Cemil Bey’in plaklarını yanında götürmesi onun okuyucularının ve sevenlerinin Türk müziğine karşı olan meraklarını arttırmıştır.

Cemal Reşit Rey Türk Müziği Topluluğu Kasım ayı konserinde repertuarı Yahya Kemâl Beyatlı tarafından yapılmış diyebileceğimiz bir konserle İstanbullu sanatseverlerin huzurlarına çıkıyor.

Yahya Kemâl Beyatlı’nın isim vererek işaret ettiği bestekârların eserlerini koro ve solo olarak seslendirecek olan topluluk ayrıca konser repertuarında bu büyük edebiyatçımızın şiirlerinden şarkılar yapan Selâhaddin Pınar ve Münir Nurettin Selçuk’un eserlerine de yer verecektir."

- Konser başladıktan sonra gelen misafirlerimiz balkon kısmına alınacaktır.- 7 yaş ve üzeri bilete tabidir. 7 yaş altı salona alınmaz.- İndirimli Biletler: Öğrenci, Öğretmen, Basın Kartı Sahipleri, Engelliler, 60 yaş üstü, Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri için geçerlidir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT