CRR Türk Müziği Topluluğu

Tarihler: 06 Kasım 2019 Çarşamba ~ 06 Kasım 2019 Çarşamba 06 Kasım 2019 19:00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: - Tam 36.50 TL İndirimli 26.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Darülbedayi Caddesi Harbiye 80200 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Faks: 0212 231 54 97

Web: http://www.crrkonsersalonu.org/

E Posta: info@crrkonsersalonu.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 6, 2019 ~ Kas 6, 2019
CRR Türk Müziği Topluluğu - Mahur Beste’den Huzur’a – “Tanpınar’ın Satır Aralarında Müzik” konseri ile CRR Konser Salonu'nda sizlerle...

CRR Türk Müziği Topluluğu Kasım ayı konserinde repertuarı günümüzden altmış  yetmiş sene önce Ahmet Hamdi Tanpınar (1901-1962) tarafından yapılmış olan bir konserle İstanbullu sanat severlerin huzuruna çıkıyor.

Edebiyat dünyamızın başta gelen şahsiyetlerinden olan Ahmet Hamdi Tanpınar romanlarında ve diğer yazılarında sıklıkla klâsik müziğimizin bestekârlarına atıfta bulunmuştur. İsmail Dede, Tanburi Cemil Bey, Aziz Dede, Zekâi Dede, Hafız Post, Itrî, Sadullah Ağa ve Kömürcü Hafız gibi isimler Tanpınar’ın satır aralarında  karşımıza çıkmaktadır.

Tanpınar her ne kadar bir edebiyatçı olsa da onun yaptığı tespitler adeta bir müzikoloğun görüşleridir.
Buhurizâde Mustafa Itri’nin Nevakâr’ı için “klâsik bir sanattan ne beklenirse Nevakâr’da hepsi vardır” İsmail Dede için  “Filhakika, zamanında ve hatta daha ötesinde konuşan tek ses onun sesidir” ve “Onun kartalı doğrudan doğruya güneşe kanat açar” şeklinde cümleler kuran Tanpınar Türk müziğinin üç büyük eser etrafında gelişmesini yaptığını bunların da Meragi’nin Segâh makamındaki Kâr’ı, Itrî’nin Nevakâr’ı ve ilaveten Rast makamındaki Nâ’t’ı ile Dede Efendi’nin Ferahfeza makamındaki ayini olduğunu da söylemektedir.

Cemal Reşit Rey Türk Müziği Topluluğu bu konserinde Tanpınar’ın Huzur romanı başta olmak üzere Beş Şehir, Mahur Beste gibi  kitapları ve makalelerinde isimleri geçen bestekârların eserlerini koro ve solo olarak seslendirecektir.

Şef: Hakan Talu
Ses Sanatçıları: İlhan Yazıcı, Atakan Akdaş, Murat Irkılata, Gediz Çoroğlu, Alper Ayorak, Merve Utandı Kalkan, Merve Kıvılcımer, Gizem Coşkun, Aybike Demir Okan, Aynur Ezgi Yüksel
Saz Sanatçıları: Serdar Bişiren Ritm, Ahmet Toz Ney, Turgut Özüfler Kanun, Bilen Işıktaş Ud, Volkan Ertem Viyolonsel, Mithat Arısoy Viyola, Ömer Aşçıoğlu Kemençe

- Konser başladıktan sonra gelen misafirlerimiz balkon kısmına alınacaktır.- 7 yaş ve üzeri bilete tabidir. 7 yaş altı salona alınmaz.- İndirimli Biletler: Öğrenci, Öğretmen, Basın Kartı Sahipleri, Engelliler, 60 yaş üstü, Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri için geçerlidir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT