Deniz Durdu Horona -4

Tarihler: 18 Haziran 2022 Cumartesi ~ 18 Haziran 2022 Cumartesi 21:30

Yer: Blind İstanbul

Ücret: Genel Giriş - 110.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Şehbender Sokak No:3 Asmalımescit Beyoğlu İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 18, 2022 ~ Haz 18, 2022
Macahel’den, Makriyal’dan, Kaçkar’dan
Sümela’dan, Boztepe’den, Cimil’den
Bi heyamo çekmesi, bi horon kişnemesi
Bi denizun dalgası, bi dere çağlaması
Dereler, dağlar ve yaylalar üzerine;
eski zaman sevdası, yeni zaman kavgası

2000’lı yıllara damga vuran efsanevi Deniz Durdu Horona etkinliği uzun bir soluklanmanın ardından tekrar gün yüzüne çıkıyor. Deniz Durdu Horona etkinlikleri; özenle seçilmiş sanatçıları ile Karadeniz müziğinin farklı ses ve renklerini sahneye taşıyarak bir yandan doyasıya bir müzik ve horon ziyafeti sunmayı amaçlarken bir yandan da Karadenizin kültürüne, ezgilerine, yaylasına, dağına, denizine, deresine sahip çıkma mücadelesinin bir parçası ve kürsüsü olmayı hedefliyoruz.

Denizin hırçın dalgalarının derelerin çağlamasına karışacağı, coşku ve sevgi ile ezgilerimizi seslendirip hep beraber el ele omuz omuza horona duracağımız, bizi günlük sıkıntılarımızdan bir an için uzaklaştırıp, yarınlar için umut tazeleme aracı olmasını arzu ettiğimiz etkinliğimize yüreği sevgiden ve kardeşçe bir yaşamdan yana atan kadın, erkek, genç, yaşlı tüm Karadenizlileri ve dostlarını davet ediyoruz.

BAYAR ŞAHİN

Gürcü müziğinin Türkiyede ki en büyük temsilcilerinden olan Bayar Şahin Barışındostları (mşvidobis megobrebi) isimli grubuyla başta Türkiye, Gürcistan ve Almanya olmak üzere birçok yerde konserler verdi. Bu grupla geleneksel Kafkas, Gürcü müziği polifonisi temelinde Bani isimli bir albüm yaptı. Volkan Konak (Cerrahpaşa) Kazım Koyuncu (Hayde) ve birçok başka sanatçıya albümlerinde eşlik etti... Türkçe, Gürcüce, Lazca, Megrelce, Hemşince ve Abkhazca olarak seslendirdiği eserlerin önemli bir bölümü ise "HORONA ÇAĞRI (1997), RÜZGARA (2000),  BANİ (2003), CİLVELOY (2005 Gürcistan), NALİA (2007), TETRO MAMALO (2008 Gürcistan), GİDELİ (2011)" adlı albümleri yayınlandı... 

TANJU TOPAL

Artvin Hopa doğumlu genç sanatçı, çıkarmış olduğu KÖPRÜ isimli albümü ile kitleleri kendisine aşık etti. Özellikle Hemşin müziği alanında çalışmaları bulunun Tanju Topal kent ve yayla müziğini harmanlayarak sevenlerinin karşısına çıkmaktadır. Tulum, kaval ve kemençe ile mistik bir yolculuğun başlangıcı olarak adlandırılmaktadır.

Bilet Fiyatları:

Genel Giriş - 110.00 TL

Önemli Notlar:

- Belirtilen saat etkinlik başlangıç saatidir. Kapı Açılış : 21:00- 18 yaş sınırı vardır. 18 yaş altı giremez.- Etkinlik girişinde bilet kontrolü yapılacaktır, biletinizi telefondan göstermeniz gerekmektedir.- Sosyal mesefa kurallarına uygun şekilde hazırlanan numarasız düzen ile etkinlik gerçekleşecektir.- Organizatör firma, misafirlere rahatça eğlenebilecekleri bir ortam sunabilmek için mekan girişinde uygun görmediği kişileri kapıda bilet iadesi yaparak içeri almama hakkına sahiptir.- Misafirlere rahatça eğlenebilecekleri bir ortam sunabilmek için, mekan girişinde erkek / kadın oranına dikkat edilecek ve gerektiğinde bilet iadesi yapılacaktır. Tüm katılımcıların bu konuya özen göstererek etkinliğe katılmaları önemle rica olunur.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT