Denizlerce

Denizlerce

Tarihler: 06 Mayıs 2022 Cuma ~ 06 Mayıs 2022 Cuma 21:00

Yer: Moda Sahnesi

Ücret: Tam 77.00 TL Öğrenci 55.00 TL

Nereden Alınır: https://www.mobilet.com/

Adres: Caferağa Mah., Halil Etham Sok No:34 Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 330 58 01

Faks: 0216 330 58 02

Web: http://www.modasahnesi.com/

E Posta: bilgi@modasahnesi.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 6, 2022 ~ May 6, 2022

Murat Mengirkaon & Barış Yıldırım
Geniş Merdiven Orkestra

Murat Mengirkaon ile Barış Yıldırım’ın 2021 sonundan itibaren Geniş Merdiven Orkestra ile birlikte hayata geçirdikleri “Geniş Merdiven” konserler dizisinin “Denizlerce” başlığını taşıyan ayağı 6 Mayıs 2022 tarihinde Kadıköy’deki Moda Sahnesi’nde gerçekleşecek. Brecht’in “epik tiyatro” ve Theodorakis’in “halk oratoryosu” kavramlarını birleştiren “epik oratoryo” türü çerçevesinde oyuncu Latif Tiftikçi’nin anlatıcılığıyla gerçekleşecek konser, bestecilerin kendi şarkılarıyla dünyanın ve ülkemizin ilerici müzik geleneğini, 71 devrimci çıkışının 12 Mart darbesinin ardından birbiri ardınca infaz edilen önderlerini hatırlamak üzere harmanlıyor.

Geniş Merdiven projesi adını Theodorakis’ten çevrilerek uyarlanan ve ilk kez bu konserlerde dinleyiciyle buluşan “O Antonis şarkısından alıyor. Katyuşa, El Pueblo, Bu Dağlar Ucabaş gibi dünyanın farklı dillerinde söylenen şarkıları, orijinalindeki imgeleri, fikirleri ve ses uyumlarını koruyarak Türkçeye kazandıran müzisyenler, Livaneli’nin Atlı (Cordoba) örneğinde olduğu gibi Türkçedeki şarkıları da dünya dillerine taşıyor. Geniş Merdiven konserlerinde Türkçe ve Kürtçenin yanı sıra İspanyolca, Rusça, Azerice, İtalyanca gibi diller sahnede yerini alıyor.

Murat Mengirkaon’un Deniz-Yusuf-İnan’a dair şarkısı Üç Yağmur Damlası ve Hrant Dink’i anlatan Kuş Rüyası; Barış Yıldırım’ın Ulaş Bardakçı’ya dair şarkısı Erkenci Badem Gülü, Cihan Alptekin’i anlatan şarkısı Oy Cihan Bizum Cihan ve İbrahim Kaypakkaya’nın annesinin ağıtına yaptığı özgün beste, 71 devrimciliğinin önemli figürlerinin özgün bir müzikal yorumla hatırlandığı “Denizlerce” konserinde çalınacak şarkılar arasında yer alıyor. Anlatıcı rolünü Latif Tiftikçi’nin üstleneceği “Geniş Merdiven: Denizlerce” etkinliğinde Geniş Merdiven Orkestra, Barış Yıldırım’ın klasik gitarı ve Murat Mengirkaon’un bağlama ve kopuzunun yanı sıra şu sazlarla yer alacak:

Ezgi Tekin: Keman
Özgür Duran: Flüt, Kaval, Tütek
Kurtuluş Doğru: Akustik gitar
Asım Murat Okur: Bas gitar
Yılmaz Yıldız: Davul, Perküsyon

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT