Derdiyoklar

Tarihler: 26 Şubat 2016 Cuma ~ 26 Şubat 2016 Cuma 26 Şubat 2016 23:00

Yer: Coop

Ücret: - 35.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: İstiklal Caddesi, Suriye Pasajı, No: 166/10 Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 245 31 76

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 26, 2016 ~ Şub 26, 2016
%100 Music Presents: Derdiyoklar, 26 Şubat'ta Coop'ta müzikseverlerle buluşuyor.

Kimileri müziklerini çılgınlık olarak tanımlıyor. Sahnede atlayıp zıpladıklarından, ayakla gitar, burunla klavye çaldıklarından, binlerce düğün salonunun altını üstüne getirmelerinden ötürü belki. Oysa 41 seneden beri sahnelerde olan grubun sabit üyesi Ali Ekber Aydoğan ve Derdiyoklar, Disco Folk’un babaları, pek çok Anadolu rock grubunun esin kaynağı, milyonlarca satmış türkülerin esas bestecileri.

Ali Ekber Aydoğan ve İhsan Güvercin’in kurduğu Derdiyoklar, ilk kayıtları “Derdiyok”u 1968’de piyasaya verip ardından maddi imkânsızlıklar sebebiyle Almanya’ya göçtüler. İlk konserlerini 1974’te Darmstadt’ta verdiler. İlk albümleri 1979’da çıktı. Aydoğan’ın kendi icadı olan 3 saplı gitarı amplileri zorlarken, gırtlaktan gelen kuvvetli sesleri ve gümbürtülü davullarla oluşturdukları kendilerine has ses dünyası, Almanya’da pek çok düğünde çalmalarıyla tanınıp, kasetleri Almanya – Türkiye arasında elden ele, PTT’den Bundespost’a gitti geldi. Ve farklarıyla geniş bir dinleyici kitlesi oluşturmaya başladılar. Geride 13 albüm bıraktıktan sonra İhsan Güvercin’in ayrılmasıyla Derdiyoklar İkilisi, Derdiyoklar adıyla Ali Ekber Aydoğan tarafından devam etti ve bir albüm daha yayınladı.

‘70’li yıllarda siyasi içeriği nedeniyle kasetleri kapakları değiştirilerek el altından satılan, Barış Manço’nun “Arkadaşım Eşek” şarkısına ve 24 Ayar Manço albümüne ilham vermiş, TRT’den yasaklı Derdiyoklar (aslında gruba Derdiçoklar adını almak istemişler de, 15. yy’da Maraş’da yaşayan bir başka ozanın mahlası olduğundan Derdiyok olmuşlar), 2000’lerin sonuna gelirken yeniden keşfedildi Türkiye’de. Almanya’da çaldıkları düğün ya da konser salonlarındaki sahne şovlarının videoları dönmeye, paylaşılmaya başladı ve nihayet memleketlerinde konser verebildiler. Halen Almanya’da yaşıyor ve yılda birkaç kez Türkiye’de konser veriyorlar.

Ali Ekber Aydoğan’ın saçı, sakalı ve gür sesi halen yerinde ve Derdiyoklar sahneleri yakmaya devam ediyor. Sıra COOP sahnesinde.

- Kapı Açılış 21:00- 18 yaş sınırı vardır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT