Dinar Bandosu

Tarihler: 24 Aralık 2011 Cumartesi ~ 24 Aralık 2011 Cumartesi - Saat: 22:45

Yer: Live Haymatlos

Ücret: Ayakta - 20.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: (0216) 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com, Live Haymatlos

Adres: İstiklal Cad. Rumeli Han No:48 C Blok Kat: 2 Beyoğlu İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 243 55 35

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 24, 2011 ~ Ara 24, 2011

Dinar Bandosu bir Türk psychedelic (saykodelik) rock grubudur. Grup, öncelikle 70'li yıllarda ülkemizde boy gösteren sonra da 90'lı yıllarda ikinci dalga olarak karşımıza çıkan Türk yeraltı müziğini miras almış olup, bu müziği Osmanlı coğrafyası ile genişleterek, dünya çapında geçmişten geleceğe taşımayı hedeflemektedir. 2003'te kurulan grubun 2007 tarihli "Saykodelikdeşik" ve 2010 tarihli "Aya da Gidelim Osman" adlı iki albümü bulunmaktadır.

Grup, yasal albüm öncesi yeraltına hitap ederken “İstanbul İçin İsyan Vakti” isimli EP’sini yayınlamış ve Syd Barrett'in hayran grubunun bir serisi olan "Have You Got It Yet?" toplamasına katılması için teklif almış olup, bu toplama için "Interstellar Vegetable Man" şarkısını kaydetmiştir.

Grubun adı, Ece Ayhan'ın hayalinde canlandırdığı ünlü Türk yazarları ve sanatçılarının birer enstrüman çaldıkları bir müzik topluluğu olan "Dinar Bandosu"ndan gelmektedir. Tıpkı bu hayali bandoda olduğu gibi, "Dinar Bandosu" da resim, edebiyat, mimarlık gibi sanat dallarıyla uğraşan bir "sanat çetesi"dir.

Dinar Bandosu:

Gitarda Ali Ece; ney, klarnet, teremin, saksafon, trompet, su borusu ve kendi ürettiği enstrümanlar ile geri vokalde Asaf Zeki Yüksel; bas gitarda Feryin Kaya; davul, vurmalılar ve geri vokalde Yılma Karatuna, vokalde Ali Asaf Sarıca'dan oluşmaktadır. 2003'te kurulan Dinar Bandosu grubu 2007 Haziran ayında ilk albümü "Saykodelikdeşik"i yayınlamıştır.

Türkiye'de başta festivaller olmak üzere çok sayıda konser verdikten sonra 2010 Şubat ayında "Aya da Gidelim Osman" adlı albumünü yayınlamış ve Fransa'da yeni konser dizisine başlamıştır. 2011 yılında ise Dinar Bandosu, Türkiye ve yurtdışında konserlerine devam etmekte ve 3.albüm calışmalarını sürdürmektedir.

- Etkinliklerde 18 yaş sınırı vardır.
- Organizasyon şirketi etkinlik için uygun görmediği müşterileri bilet parasını iade etmek koşuluyla mekana almama hakkına sahiptir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT