Direc-t

Tarihler: 10 Nisan 2013 Çarşamba ~ 10 Nisan 2013 Çarşamba Saat: 22:00

Yer: Shaft Club

Ücret: Ayakta - 23.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com, mekan gişe

Adres: Serasker Cad. Osmancık Sok. No 13B Altıyol Kadıköy İstanbul

Telefon: 0.533.541 25 14 - 0216.449 05 90

E Posta: info@shaftclub.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 10, 2013 ~ Nis 10, 2013

Direc-T 'ten Üçüncü Albüm:
'Son Ağaç'

Direc-t grubu (Bilge Kösebalaban, Özgür Peştimalci, Alex Tintaru) Rus Kozmonotları ve Olympos'un ardından yıllardır beklenen üçüncü albümleri "Son Ağaç" ile hayranları ile buluşmaya hazırlanıyor. Albüm Gişe Yapım - Favela Records ortaklığı ile Ekim 2011’de raflarda yerini aldı.

"Hasret, "Ama aşkım yok, "Rambo", "Ama sen varsın", "Pembe elbise", "Derya" gibi hit parçalara imza atan grup, üçüncü albümünde de kendinden bekleneni fazlasıyla veriyor ve birbirinden iddialı 14 şarkıyla dinleyicilerinin karşısına çıkıyor.

Albüm ismini; çağımızda artık gerekleşmesine az kalmış ünlü Kızılderili sözü "Son Ağaç"tan alıyor. Bu sözün bestelendiği "Son Ağaç" parçasında doğa katliamına, buzulların erimesine bir dur denmesi gerektiğini haykıran grup albümde yer yer sert tınısını, yer yer de alternatif-pop yapısını birbiriyle kaynaştırıyor. Grubun kendine özgü kimyasıyla punklaştırdığı 70'lerin plaklarından kopup gelen Arif Sami Toker bestesi Seks ve Fatih Ürek'in "Hadi"si de bu albümün coverları... Özellikle "Hadi" çok ama çok fazla ses getirecek bir cover. "Gel" isimli vals parça albümün çıkışı için seçildi. Parçanın verdiği pozitif enerjiyle çok büyük bir hit olacağı aşikar.

"Lütfen" albüm öncesi netten yayılan akustik versiyonu ile zaten dillere düşmüştü. "Bana ne" şarkısı ise Susam Sokağı'ından "Tırtıllar asla kahverengi bot giymez" diyerek eğlendirecek. Albümün en hüzünlü parçası da Bukowski'yi selamlayan, "Kimseler bilemez ne çektiğimi". "Yoksun", "Benim ol", "3 Maymun", "Kaçamam", "Ama Sen" ve daha önce Avustralya'da yayımlanan "20 ways" de albümün diğer parçaları. Uzun zamandır yeni Direc-t albümünü bekleyen tüm dinleyicilerin beklediğine fazlası ile değecek bir albüm "Son Ağaç"...

Direc-T Biyografi:

1997'de grup Adana'da Bilge Kösebalaban, Yiğit Vural ve Saygın Çığşar tarafından kuruldu. Grubun isminin Direc-t olarak belirlenmesine grubun aynı araçta giderken aracın direğe çarparak kaza yapması sonrasında karar verildi. Grup 1999'da Özgür Peştimalci ve Bilge Kösebalaban tarafından yeniden kuruldu. 2000'in sonunda Alex Tintaru gruba katıldı. Grup 2001'de katılmış olduğu Roxy Müzik Yarışması'nda birinci oldu. Ardından 2002'de Alternatif Festival'de David Byrne, Pulp, Sneaker Pimps ve Carl Cox'un gibi isimlerle aynı sahnede çaldı. 2003 yılında On-Air ile anlaşan grup Deniz Yılmaz (Kurban) prodüktörlüğünde kaydettikleri "Rus Kozmonotları" isimli albümlerini ertesi yıl yayınladı.

Bu albümden, 'Dur Sakın Konuşma', 'Hasret' ve 'Ama Sen Varsın’a birer klip çektiler. Özellikle albüme isim veren 'Ama Sen Varsın’a çektikleri animasyon klip ve 'Hasret' çok ilgi gördü. 2004’de grup Dream TV'de canlı yayınlanan Rock İstanbul festivalinde de ana sahnede çaldı. 2004 Temmuz'da Direc-t Slovakya'da Pohoda Açıkhava Festivali'nde çalan ilk Türk grubu oldu. 2004 Yedi Kule Zindanları'nda Güney Asya depremzedeleri yararına yapılan konserde yer aldılar. 2005 Fanta Gençlik Festivali'nde toplam 17 şehirde konser verdiler. 2005 RockIstanbul Festivali'nde ana sahnede çaldılar. Grup Rock müziğinin kalbi olan Roxy, Line, Kemancı, Life Bar, Bronx, Gitar Bar, Vox, Yeni Melek Gösteri Merkezi, Stüdyo Live, İzmir Ooze Bar, Ankara Saklıkent, Ankara Bar Fly, Eskişehir Doors ve birçok üniversitenin gençlik festivalinde sahne aldılar. Aynı zamanda Türkiye ve Kıbrıs'ta pek çok lise ve üniversite festivalinde çaldılar. 2'nci albümleri "Olympos" 2005 yılında tüm müzik marketlerde yerini aldı. "Ama Sen Varsın" isimli parçaları Rusya'da çıkan Türkçe şarkılardan oluşan bir toplamada yer aldı.

"Olympos"tan ilk kliplerini "Rambo"ya, 2. kliplerini de "Ama Aşkım Yok"a çektiler. "Anything I've done" isimli Bilge Kösebalaban bestesi olan Bilge'nin Gülce Duru ile düet parçası 2005 - "Vh1-song of the year"da Aralık finalisti oldu. "20 ways" isimli parçaları Avustralya'da 2007 nisan ayında çıkan "Have your Heard-2" isimli toplamada yer aldı. Ardından "Pembe Elbise", "Derya", "Git", "Obsequious" ve "Olympos"un da klipleri geldi.

Grup Türkiye'den Amerika'da, Cincinatti'de düzenlenen MidPoint Music Festivali'nde sahne alan ilk grup oldu (2007). New York - East Village'da yer alan Mo Pitkins kulüpte sahne aldılar(2007). "Birileri durun dedi" isimli parçaları Avustralya'da 2007 ekim ayında çıkan "Have your Heard-3" isimli toplamada yer aldı.Bu albüm global ısınma temalıydı. Albümün üretiminde çıkan zararlı gazların telafisi için "Carbon Neutral" firması ağaç dikmişti.

Direc-t'in "Olympos" albümünden 3. klip "Pembe Elbise" isimli şarkıya Dna-Film tarafından Erdinç Kazimoğlu ve Emir Khalilzadeh yönetmenliğinde çekildi. 4.klip de Deniz Tokcan tarafından Gökçe Pehlivanoğlu danışmanlığında Hayrettin Karaoğuz 'un bir terziyi canlandırdığı "Derya" şarkısına çekilmişti. 5.klip de Digital Film Academy İstanbul'da eğitim veren yönetmen Mustafa Özen ile beraber öğrencileri Mehmet Aras ve Emre Ergun'un green box önünde çektiği "Git"e geldi. 2009 yazında Almanya'da Sommerlonge Fest'te ve Ukrayna'da Slavske Rock Festival'da çaldılar.

- Etkinlikte 18 yaş sınırı vardır.
- Organizasyon şirketi, etkinlik için uygun görmediği kişileri bilet bedelini iade etmek koşuluyla etkinlik mekanına almama hakkına sahiptir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT