DJ Tarkan

Tarihler: 18 Aralık 2010 Cumartesi ~ 18 Aralık 2010 Cumartesi - Saat: 22:30

Yer: Club Clinic

Ücret: Ayakta: 28,50 TL

Nereden Alınır: Biletix.com, Biletix Gişeleri, Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Cluın Clinic

Adres: Hüseyin Ağa Mah. Atıf Yılmaz Cad. Küçükbayram Sok. No:1/4 Beyoğlu İstanbul Adalar İstanbul

Telefon: 0 212 244 04 46

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 18, 2010 ~ Ara 18, 2010

Almanya’nın Frankfurt şehrinde dünyaya gelen Tarkan’ın çocukluk yılları, plak ve kasetlerle oynayarak geçti. Evde bulunan elektronik eşyaları kurcalaması; ailesi ile gittiği her yerde soluğu hep müzik setlerinin önünde alması, bu işe ne kadar meraklı olduğunun bir göstergesiydi.

1985 yılında ailesinin Türkiye’ye kesin dönüş yapmaya karar vermesi, Tarkan ve ağabeyi Tolga için İstanbul’da yepyeni bir hayatın başlangıcı anlamına geliyordu. Ortaokul ve liseyi Üsküdar Anadolu Lisesi’nde, üniversiteyi de Marmara’da, Almanca Öğretmeni olarak bitirdikten sonra profesyonel müzik kariyerine 1995 yılında Power FM’de başladı. Kısa bir süre sonra Taxim’s Night Park’da çalmaya başlayan Tarkan, 1996 yazında da Çubuklu 29’un resident dj’i oldu. Kışın radyo ve kulüp dj’liğine devam ederken 1997 yılının Nisan ve Kasım ayları arasında askerlik görevini tamamlaması gerektiği için müzik hayatına kısa bir ara vermek zorunda kaldı. İstanbul’a döner dönmez, o dönemde hayalindeki radyo olan 2019’da hem prodüksiyon işleriyle ilgilenecekti, hem de “Shopping Time” adlı program için pikapların başında olacaktı. Radyoya başlamasından kısa bir süre sonra gene İstanbul’un o dönemdeki gözde mekanı olan Dip Club’da resident dj olarak çalmaya başladı. Radyoda bir sene sonra prodüksiyon müdürü ve aynı zamanda radyonun müzik direktörlüğü görevini yürütmeye başladı. Yavaş yavaş başka kulüplerde misafir dj olarak çalmaya başlayan DJ Tarkan, 2000 yılında, radyonun bir televizyon kanalına satılması ve müzik tarzının tamamen değişmesinden dolayı görevini üzülerek bırakmak zorunda kaldı. Kısa bir süre sonra FG 93.7’de radyoculuk hayatına kaldığı yerden devam eti ve burada 2007 yılına kadar çalıştı. Yine 2000’li yılların başında şehir dışındaki organizasyonlarda çalmaya başlayan DJ Tarkan yer, zaman ve atmosferi göz önünde bulundururken setlerindeki akıcılığı, bütünlüğü ve yaratıcılığı sayesinde ülkenin en çok sevilen ve takip edilen dj’i haline geldi ve yapılan anketlerde de hep zirvede yer aldı.

Ülkesini artık yurtdışında da en iyi şekilde temsil etmek için stüdyodaki çalışmalarına daha çok zaman ayırmaya başlayan DJ Tarkan, yaptığı prodüksiyonlarla kısa bir süre içerisinde fark edilmeye ve dünyanın dört bir yanını dolaşmaya başladı. Dünyanın en iyileri olarak kabul edilen Tiesto, Paul Oakenfold, Armin van Buuren, Sasha, John Digweed, Hernan Cattaneo, Nick Warren, Deep Dish, Roger Sanchez, Sander Kleinenberg, Anthony Pappa, Dave Seaman, Danny Howells, Steve Lawler, Seb Fontaine, Markus Schulz, Lee Burridge gibi dj’lerle yurtiçi ve yurtdışındaki organizasyonlarda aynı kabini paylaşırken bu isimlerin vazgeçilmez prodüktörlerinden biri haline geldi. 2005 yılında, Yunanistan’ın genç ve yetenekli ismi V-Sag ile birlikte “NO SMOKING" adlı plak şirketini kurdular ve adından da anlaşılacağı üzere, sigara ve uyuşturucu gibi insanları zehirliyen maddelere karşı olduklarını; elektronik müzikten keyif alabilmek icin sadece ve sadece müziğe konsantre olmanın yeterli olduğunu tüm dünyaya anlatmak ve göstermek istediler. 2006 yılının sonlarına doğru elektronik müzik dünyasının en önemli oylaması olarak kabul edilen “DJ MAG” dergisinin her sene yaptığı ankette dünyanın en iyi 78. dj’i seçilmesi ve bugüne kadar Top 100’e giren ilk Türk dj ve prodüktör olması, O’nun icin ayrı bir sevinç ve gurur kaynağı oldu.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT