Dodan ve Cevdet Bağca

Tarihler: 03 Mart 2012 Cumartesi ~ 03 Mart 2012 Cumartesi - Saat: 21:00

Yer: The Mekan

Ücret: 20.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: (0216) 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com, The Club

Adres: Atıf Yılmaz Cad. Küçük Bayram Sok. No:1, Kat: 2 Beyoğlu İstanbul Beyoğlu İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 3, 2012 ~ Mar 3, 2012

Cevdet Bağca

1965 Iğdır ili Melekli kasabası doğumludur. O yıllarda ManisaTurgutlu'ya göç etmiş oldukça kalabalık ve yoksul bir ailenin çocuğuydu. Anne ve babası yıllarca işçilik yapmış fakat eğitime duyarlılıkları nedeniyle eğitim olanakalarından yararlanmış birisidi. Üniversite yıllarına kadar Turgutlu'da yaşadı. Birkaç kentte üniversite yaşantısı oldu. Bazıları politik gerekçelerle eğitimi yarım kaldı.

En son Gazi Üniversitesi sınıf öğretmenliğini bitirdi. 1989'da ögretmenliğe başladı. Hala ögretmenliğe devam etmektedir. Müzikle ilgili özgeçmişinden söz etmek gerekirse 18 yıldır profesyonel anlamda söz yazarlığı ve bestecilik yapmakta.

Edip Akbayram, Grup Sentez, Yeninur Ada, Metin Yılmaz, Yol Arkadaşları, Alişan, Güler Işık, Nurettin Güleç, Nurdan İpek, Grup Umuda Ezgi, Deniz Erdoğan, Bağdagül, Recep Ergül, Yavuz Bingöl, Hüseyin Turan ve birçok sanatçıyla çalıştı. Ayrıca film müzikleri ve belgesel çalışmaları yaptı.

2000 yılında Simurg isimli bir albüm yaptı, daha sonra ondan aldığı cesaretle Emanet Öyküler adında ikinci albümü yaptı ve ardından Mayna albümünü çıkardı. Yurt içi ve yurt dışında konserler vermekte olan sanatçı hem öğretmenliğe hem de müziğe devam etmektedir.

Dodan

Muş - Varto’da dünyaya gelen Dodan Özer; ilk, orta ve lise öğrenimlerini de burada tamamladı. Müzik çalışmalarına 1992 yılında Varto’da başlayan Dodan 1995 yılında İzmir’e yerleştikten sonra profesyonel bir çizgide devam etti. “Umuda Ezgi” grubu ile bir yıl boyunca İzmir’de konserler veren Özer, 1996 yılında İstanbul’a gelerek müzikal çalışmalarını burada sürdürdü.

1997 yılında Murat Öztürk’le kurdukları “Dodan Project” grubuyla blues, caz, rock, newage ve etnik müziği Kürtçe sözlerle birleştirerek yeni bir müzikal perspektif sundukları “Be Naw (İsimsiz)” isimli bir albüm çalışması yaptı. Bir dönem “İç Ses” müzik topluluğunun solistliğini de yapan Özer, tiyatro alanında da drama, oyunculuk, insanlık evrimi konulu seminerler verdi, atölye çalışmalarına katıldı ve iki tiyatro oyunu kaleme aldı.

Hala İstanbul’da çalışmalarını sürdüren Özer, aynı zamanda 2. albümü Şabun'u Hüner müzik (Kom Dağıtım) etiketiyle satışa çıkarmıştır.

- Etkinlikte 18 yaş sınırı vardır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT