Dolapdere Big Gang feat Candyrock @XLarge Club

Tarihler: 16 Nisan 2010 Cuma ~ 16 Nisan 2010 Cuma - Saat: 23:00

Yer: XLarge Club İstanbul

Ücret: 25 TL.

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve XLarge Club

Adres: Meşrutiyet Cad. Kallavi Sok. No:12 Tepebaşı Beyoğlu İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 243 49 43

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 16, 2010 ~ Nis 16, 2010

DOLAPDERE BIG GANG feat CANDYROCK @ XLARGE CLUB İSTANBUL

Kanun, klarnet, darbuka ve keman gibi ağırlıklı olarak Türk enstrümanları kullanarak yabancı parçalara eşsiz bir yorum katan Dolapdereli 8 müzisyenden kurulu Dolapdere Big Gang yepyeni albümü Art-ist`i F&A Müzik etiketiyle önümüzdeki hafta yayınlamaya hazırlanıyor. Grubun albüm tanıtım konseri 16 Nisan 2010 Cuma gecesi Beyoğlu`nun sıradışı konser mekanlarından biri olan XLarge`da gerçekleşecek.

İlk iki albümleri `Local Strangers` ve `just Feel` ile müzik dünyasına iddialı bir giriş yapan, dünyaca ünlü pop ve rock şarkılarını Türk sazlarıyla alaturka bir yorumla icra eden grup, yurtdışında da oldukça fazla sayıda fan kitlesine sahip. Repertuvar çalışmasının uzun ve titiz bir araştırma sürecinden sonra tamamlandığı albümün müzik direktörlüğünü Gökay Süngü üstleniyor. 13 şarkıdan oluşan albümde yine ülkemizde de çok sevilen şarkılar grubun kendine has tarzı ile yorumlandı. İlk iki albümde ağırlıklı olarak 80`li yıllardan seçilen şarkılar seçilirken, bu albümde ağırlık olarak R&B şarkılar bulunuyor.

Sting`in sesi ile sevdiğimiz Shape of My Heart`ta konuk sanatçı olarak Hüsnü Şenlendirici yer alıyor. Albümün bir diğer sürprizi ise İngilizlerin son dönem en popüler kadın gruplarından biri olan Candyrock. Grup, Dolapdere Big Gang`e 3 farklı şarkıda (Are You Gonna Go my Way, Naughty Girl, We Will Rock You/ I Love Rock`n Roll) eşlik ediyor. Rihanna`dan dinlediğimiz Please Don`t Stop the Music şarkısında grup ile aynı mikrofonu paylaşan Sharone Eliya ise İsrailli ünlü bir kadın şarkıcı. Karma Chameleon`da da şarkının orijinal yorumcusu Boy George`u duyabilirsiniz.

Dolapdere Big Gang diğer gruplardan farkını şöyle anlatıyor: "Türkiye konumu itibariyle birçok kültürü içinde barındıran ve bu kültürlerden etkilenen bir ülke. Müzikte de bu etkileşimin izlerini görüyoruz. Ama bugüne kadar hep bizim müziğimiz yabancı müzik piyasasına, onların bakış açısına, ritmlerine uyarlanmaya çalışıldı. Biz ise tam tersini yapıyoruz. Çünkü yurt dışına ses vermenin yolunun onlara benzemek, onlar gibi olmaktan değil, kendi değerlerimizden ödün vermeden, kendimiz gibi kalmaktan geçtiğini düşünüyoruz. Biz, onların şarkılarını "biz" gibi yorumluyoruz.
Avusturalya`dan Güney Afrika`ya Rusya`dan İtalya`da onlarca farklı ülkede 3.5 yılda 280`den fazla konser veren Dolapdere Big Gang bu konuda da ayrı bir rekora sahip.

Dolapdere Big Gang Üyeleri:
Emir Yeşil: VOKAL
Gökay Süngü:MÜZİK DİREKTÖRÜ-KEYBOARD
Mustafa Olgan:KANUN
İrfan Keçebaşoğlu:BAS GİTAR
Yusuf Çalkan:KEMAN
Memduh Akatay: PERKÜSYON
Hüseyin Ceylan: PERKÜSYON
Hasan Gözetlik:TROMBON,TROMPET,KLARNET

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT