Dr. Adnan Çoban

Tarihler: 07 Nisan 2019 Pazar ~ 07 Nisan 2019 Pazar 07 Nisan 2019 20:00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: - Tam 36.50 TL İndirimli 26.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Darülbedayi Caddesi Harbiye 80200 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Faks: 0212 231 54 97

Web: http://www.crrkonsersalonu.org/

E Posta: info@crrkonsersalonu.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 7, 2019 ~ Nis 7, 2019
“Rakım Elkutlu Besteleri” – Dr. Adnan Çoban, 7 Nisan'da CRR Konser Salonu'nda!

Rakım Elkutlu 1869 yılında İzmir'de doğdu. “Hoca Râkım” diye de anılır. İlk dînî, tasavvufî ve musiki eğitimini amcası Nâyi Emin Dede'den aldı. On yedi yaşında Mevlevihane'nin na’thanlığını yapmaya başladı. Babasının vefatı üzerine 21 yaşında İzmir Hisar Camii imam-hatipliğine getirildi. 1948 yılındaki vefatına kadar da bu görevi ifa etti. 

Tanbûrî Ali Efendi, Santo Şikârî, Aziz Efendi gibi çok büyük ustalarla çalıştı. İcrâ ve nazariyat konusunda onlardan istifade etti, mûsikî bilgi ve görgüsünü artırdı. İlk bestesi sözleri Abdülhak Hamid’e ait olan “Hayran-ı cemal olmağa cidden emelim var” güfteli Dügâh makamındaki şarkısıdır. Günümüze âyin-i şerif, ilâhi, kâr, beste, semâi ve şarkı olarak 400'e yakın eser bıraktı. “Müheyya oldu meclis sâkıyâ! Peymâneler dönsün”, “Bahçem yine sayende serâb olmuş efendim”, “Bana hiç yakışmıyor böyle intizar şimdi”, “Ne bahar kaldı ne de gül ne de bülbül sesi var”, “Mümkün mü unutmak güzelim neydi o akşam”, “Hayal içinde akıp geçti ömr-ü derbederim”, “Bekledim yıllarca lakin gelmedin ey nazlı yâr”, “Bekledim fecre kadar” sevilen eserlerinden sadece birkaç tanesidir.   

Klasik çizgiden hiçbir surette taviz vermemiş olan Rakım Hoca’nın besteleri, her devrin beğenisini kazanabilecek kudrette, hissiyatı, zevki, estetiği yüksek, orijinal ve ölümsüz eserlerdir.  

Bu konserde Rakım Elkutlu Hoca’nın en güzel eserlerini Dr. Adnan Çoban’ın sesinden dinleyeceksiniz. Bestekârın hayatından anekdotların anlatılacağı ve eserleri hakkında kısa bilgilendirmelerin de yapılacağı bu güzel konsere siz müzikseverleri bekliyoruz. aşkın longplay, 45’lik ve Cd’ye imza attı.

- Konser başladıktan sonra gelen misafirlerimiz balkon kısmına alınacaktır.- 7 yaş ve üzeri bilete tabidir. 7 yaş altı salona alınmaz.- İndirimli Biletler: Öğrenci, Öğretmen, Basın Kartı Sahipleri, Engelliler, 60 yaş üstü, Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri için geçerlidir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT