Dr.L.Subramaniam&Muhammed Yıldırır

Tarihler: 20 Aralık 2018 Perşembe ~ 20 Aralık 2018 Perşembe 20 Aralık 2018 20:00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: 1. Kategori - 85.00 TL 2. Kategori - 55.00 TL 3. Kategori - 35.00 TL 60 yaş üstü bileti - 25.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Darülbedayi Caddesi Harbiye 80200 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Faks: 0212 231 54 97

Web: http://www.crrkonsersalonu.org/

E Posta: info@crrkonsersalonu.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 20, 2018 ~ Ara 20, 2018
Geçmişten günümüze en önemli Türk Müziği bestecilerinin eserlerini dünya müziğiyle sentezleyerek yorumlayan Muhammed Yıldırır ile Hint Müziğini kendi virtüözitesiyle harmanlayan ve ortaya yeni ve özgün bir tarz çıkartan L. Subramaniam birlikte sahne alıyor. Bu eşsiz gecede Ali Yıldırır da kemanıyla onlara eşlik edecek.

İki bölümden oluşacak olan konserde;
1. Bölümde;
L. Subramaniam ve ekibi Otantik Hint müziği eserlerinden oluşan bir repertuvarla izleyicilerin karşısına çıkıyor.

2. Bölümde;
Muhammed Yıldırır ve ekibi Türk Müziğinin seçkin eserlerinde oluşan bir repertuvarla sahne alıyor.
Konserin sonunda L. Subramaniam ve Muhammed Yıldırır beraber performans sergiliyorlar.

Dr. Lakshminarayana Subramaniam
"Başarılı meslektaşım Subramaniam'ın müziğinden daha ilham verici bir şey bulamıyorum. Onu her dinlediğimde büyüleniyorum." -Lord Yehudi Menuhin Hindistan'ın keman simgesi  Dr. Lakshminarayana Subramaniam, "Hint Klasik Müziğinin Paganinisi" unvanı ile anılır. Singapur'dan Paris'e, Delhi'den Los Angeles'a her izleyiciyi tarzının zarafeti ve ustalığı ile fethetmiştir.

Çocukluğundan süregelen müzik dehası onu en büyük müzisyenlerle buluşturmuş ve kısa sürede kendini kemanın ustası olarak kabul ettirmiştir. Çok genç yaşlarda “Keman İmparatoru" unvanıyla onurlandırılan Dr. Subramaniam, iki yüz kadar kayda imza atmış ve performans gerçekleştirmiştir. Dr. L. Subramaniam, hem orkestra ile hem de bireysel olarak Güney Hint Klasik Müziği ve Batı Klasik Müziği'ni icra eden ve kaydeden tek müzisyen olup, aynı zamanda büyük orkestralar tarafından eserleri seslendirilen ve film sektöründe için besteleri olan bir sanatçıdır. Subramaniam'ın konserleri herkese ilham veren bir atmosferde gerçekleşirken, sanatçı, tekniği ve sahneden yansıttığı duyguyla izleyenleri ile arasında bambaşka bir bağ yaratır.

Muhammed Yıldırır
1987 yılında İstanbul‘da doğan Muhammed Yıldırır, müzik eğitimine 7 yaşında Keman Virtüözü olan babası Ali Yıldırır ile başladı. 13 yaşında, İtalyan Keman Virtüözü ‘Maggini” den özel dersler alarak keman eğitimine devam etti. Marmara Akademisi “Film Yönetmenliği” ve “Ses Mühendisliği” Bölümlerinden mezun olduktan sonra, İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuvarı “Kompozisyon” Bölümünü de başarı ile bitirmiştir. Kendisi adına düzenlenen törende başarı ödülünü İstanbul Teknik Üniversitesi rektöründen almıştır. Solo keman ve orkestra için yazılmış 100’e yakın bestesi bulunmaktadır. 2010 yılında “Muhammed Yıldırır & New Light” orkestrasını kuran Türkiye’ nin En Genç Keman Virtüözü Yıldırır, bu projede tamamen genç enstrümanistlerle birlikte Dünya müziklerini sentezlemiştir. “ Uçan Parmaklar Grubu ”, “ Muhammed Yıldırır Gençlik Orkestrası ” gibi birçok başarılı orkestranın kuruculuğunu ve şefliğini yapan Yıldırır, 29. Ekim. 2013 tarihinde T.C. Berlin Büyükelçiliği’nde Cumhuriyetin 90. yılına ithafen gerçekleştirilen, 1300 davetlinin katıldığı resepsiyona ülkemizi temsilen özel olarak davet edilip, keman resitali vermiştir. 2015’te “Flight Of The Bumblee bee” adlı eseri 37 sn.’de çalarak “Dünyanın En Hızlı Keman Virtüözü” olmuş ve rekorlar kitabına adını yazdırmıştır. Muhammed Yıldırır 2018 yılında T.C Cumhurbaşkanlığı tarafından “Yılın En Başarılı Müzisyeni” ödülüne layık görülmüştür. 2016 yılında Başakşehir Belediyesi bünyesinde Başakşehir Müzik Akademisi Genel Koordinatörü ve Başakşehir Belediyesi’nin Genel Sanat Yönetmenliği görevini sürdürmektedir.

Ali Yıldırır
Ali Yıldırır; Müzeyyen Senar, Zeki Müren, Münir Nurettin Selçuk, Selahattin Pınar, Şükrü Tunar, Safiye Ayla, Gönül Akkor gibi ülkemizin önde gelen sanatçıların maestroluğunu üstlenmiş bir keman sanatçısıdır. Besteleri birçok sanatçı tarafından icra edilmiş olan Ali Yıldırır, Kendi bestelerinin yer aldığı “Çingene Aşkı” , “İşte Keman”, “Kemanımın Sesini Dinle” isimli albümleri ile ülkemizde ve dünyada müziğini büyük bir sevgiyle tanıtmayı başarmıştır.

- Konser başladıktan sonra gelen misafirlerimiz balkon kısmına alınacaktır.- 7 yaş ve üzeri bilete tabidir. 7 yaş altı salona alınmaz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT